Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputatul PAS, Petru Frunze spune…

Deputatul PAS, Petru Frunze spune că „aleșii locali sunt impuși să semneze declarații de susținere” a lui Igor Dodon. Reacția staff-ului șefului statului

Aleșii locali sunt impuși să semneze declarații de susținere a lui Igor Dodon, scrie deputatul PAS, Petru Frunze pe pagina sa de facebook. Legislatorul atașează și un document pe care, spune acesta, primarii și alți aleși locali sunt impuși să-l semneze.

„Avem semnale că aleșii locali sunt mințiți ca dacă va învinge Igor Dodon vor fi finanțate mai multe proiecte locale. Primării trebuie să înțeleagă că Igor Dodon nu a făcut nimic în 4 ani pentru comunitățile locale, nu a negociat cu partinerii externi nici un program de finanțare pentru proiectele de dezvoltare locală. Igor Dodon după 15 noiembrie nu va avea nici o funcție de conducere, va pierde alegerile exact cum a pierdut în primul tur”, a scris Frunze pe pagina sa de facebook.

Potrivit declarației, aleșii locali sunt îndemnați să semneze pentru susținerea „păstrării stabilității politice și a cursului de dezvoltare a țării” indiferent de culoarea lor politică.

„Oamenii din satele și orașele noastre sunt alături de noi, iar noi, aleșii locali suntem împreună cu Igor Dodon. Cu toții ne dorim ca Moldova să devină o țară în care să vrem să trăim”, se încheie declarația.

În replică, Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a staff-ului candidatului Igor Dodon spune că „nu are nimic comun cu această declarație. Chiar dacă ea există, e vorba de o inițiativă, care aparține aleșilor locali”.