Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

06 Noi. 2020 / 15:28

Premii pentru bugetari la sfârşit de an

Angajaţii din sfera bugetară vor primi premii până la sfârşitul anului. În acest sens, Guvernul va aloca 520 de milioane de lei. Premierul Ion Chicu dă asigurări că plăţile vor fi achitate odată cu salariul din luna decembrie, relatează Moldova 1.

„Principala categorie sunt cadrele didactice din educaţie, dar şi din sistemul public. Deci, aceste 520 de milioane, văzând cum se execută bugetul în luna octombrie şi restabilirea veniturilor, vor fi achitate o dată cu salariul din decembrie, adică în acest an. Săptămâna viitoare, miercuri, când va fi şedinţa Guvernului, vom aproba acel regulament”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu.

Premierul a mai declarat că prevederile proiectului politicii bugetar-fiscale şi al bugetului de stat pentru 2021 au fost analizate şi coordonate cu experţii Fondului Monetar Internaţional.

„Pentru anul viitor avem coordonat cu fondul creşterea cu aproape şapte miliarde a cheltuielilor bugetului public naţional faţă de 2020. Preponderent, banii se vor duce la investiţii şi la majorarea salariilor pentru personalul medical. Aici avem 1,84 miliarde lei pentru medici şi 1,2 miliarde pentru salariile altor angajaţi din sectorul public”, a mai declarat Ion Chicu.

Proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2021 prevede creşterea accizelor la băuturile alcoolice şi la produsele din tutun, includerea taxelor rutiere în accizele la produsele petroliere, dar şi eliminarea interdicţiilor la importul mijloacelor de transport.

Comentarii