11:44:52 24.04.2024
Stiri

Rizea încearcă să scape de justiţia din Moldova prin aceleaşi metode pe care le-a utilizat în România

Actualitate 06.11.2020 08:00 Vizualizări2501 Autor: Ziarul National
Rizea încearcă să scape de justiţia din Moldova prin aceleaşi metode pe care le-a utilizat în România


Condamnat în România pentru mită și înșelăciune, Cristian Rizea a rămas fără cetățenia moldovenească, fiind încătușat și aflându-se la un pas de extrădare sau chiar de expulzare. Însă vechile „obiceiuri” nu se uită, scrie Româniatv.net.

Surse apropiate sistemului judecătoresc din Republica Moldova au transmis GÂNDUL.RO, ÎN EXCLUSIVITATE, că se fac presiuni uriașe pentru ca ex-deputatul Rizea să fie scos „basma curată” și să nu ajungă în România.

Citește și: DOC, UPDATE // Cristian Rizea, căruia i-a fost retrasă cetățenia R. Moldova, a fost reținut de POLIȚIE. Acesta urmează să fie EXPULZAT în România. Ex-ministra Justiției, Olesea Stamate, a cerut din noiembrie 2019 recunoașterea SENTINȚEI fugarului

Potrivit acestor surse, avocații lui Cristian Rizea – actualmente Cristian Mihai Luigi, noua identitate „moldovenească” - bat pragurile instanțelor, neobosiți, încercând să influențeze deciziile magistraților în favoarea clientului lor, însă nu oricum, ci în schimbul unor sume consistente de bani. Însă asta nu este totul. Aceiași avocați ai fugarului i-ar fi promis unui judecător chiar bolidul de lux al ex-deputatului - un Range Rover - unui judecător, într-o încercare disperată de a-l convinge pe acesta să dea o sentință în favoarea ex-parlamentarului Rizea, dat în urmărire internațională.

CITIȚI și Dodon NU s-a ținut de cuvânt, iar Cristian Rizea, condamnat la 4,8 ani de ÎNCHISOARE în România, continuă să se afle în R. Moldova. Acesta și-a parcat în mijlocul drumului bolidul de lux, iar după ce a fost AMENDAT s-a întors în restaurant

Astfel de tertipuri marca „Cristian Rizea” nu mai sunt o surpriză pentru nimeni, atâta vreme cât - în România - a fost condamnat (în 2017) la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru o mită de 300.000 de euro, ulterior încercând să îi convingă pe cei doi oameni de afaceri să îi mintă pe anchetatori.

Citește și: Dodon arată cu degetul spre Plahotniuc și promite că-i va RETRAGE lui Cristian Rizea, condamnat în România, cetățenia R. Moldova: „A spus că are rude în Congaz... Stimați parteneri, frați, acesta va fi EXTRĂDAT”

În martie 2019, Cristian Rizea a fost dat în urmărire internațională de Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, la solicitarea autorităților judiciare române.

Ministerul Justiției din România solicită extrădarea lui Rizea


Ministerul Justiției din România a solicitat - printr-o a doua cerere - extrădarea lui Cristian Rizea, însă autoritățile de la Chișinău pot decide chiar și expulzarea acestuia.

GÂNDUL.RO a dezvăluit întreaga filieră cu ajutorul căreia fugarul Cristian Rizea a reușit să devină cetățean al Moldovei, iar președintele Igor Dodon, în urma informațiilor-bombă prezentate de redacția noastră, a reacționat și i-a retras fostului deputat cetățenia moldovenească, prin decret prezidențial.

Cristian Rizea a fost preluat de bărbați îmbrăcați în haine civile chiar din complexul imobiliar de lux unde locuia – pe strada București din Chișinău – și încătușat.

Procurorii DNA au demonstrat, în urma anchetei efectuate, că Cristian Rizea – deputat PSD, la momentul respectiv – a luat mită 300.000 de euro de la doi oameni de afaceri, promițându-le acestora că, după ce va prelua funcția de primar al Sectorului 5, le va da (cu titlu gratuit), un spațiu în zona Cotroceni, acolo unde își vor putea deschide o clinică.

Totuși, sursa banilor a banilor a fost ascunsă. S-au întocmit patru contracte de împrumut, toate fiind fictive. În anul 2015, atunci când procurorii DNA au declanșat cercetările, Cristian Rizea - lipsit de scrupule și dornic să ”fenteze” legea încă o dată - le-a cerut celor care îi dăduseră mită să-i... mintă pe anchetatori.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md