01:02:59 25.04.2024
Stiri

Guvernul de la Chișinău aprobă, după patru luni de la înțelegerea cu FMI, proiectul de care depinde venirea celor 558 de milioane de dolari în R. Moldova

Actualitate 06.11.2020 09:58 Vizualizări1798 Autor: Ziarul National
Guvernul de la Chișinău aprobă, după patru luni de la înțelegerea cu FMI, proiectul de care depinde venirea celor 558 de milioane de dolari în R. Moldova


Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședinșa de joi-seară, proiectul de lege care vizează fortificarea independenței Băncii Naționale a Moldovei.

Premierul Ion Chicu a specificat faptul că acest proiect face parte din lista de condiționalități a Fondului Monetar Internațional (FMI), cu care s-a ajuns la o înțelegere privind semnarea unui nou program pe trei ani cu R. Moldova, în valoare de 558 de milioane de dolari, încă în luna iulie curent.

„Este un proiect care face parte din lista de condiționalități a FMI pentru încheierea unui nou program. Documentul a fost elaborat de noi, dar coordonat cu echipa FMI. Acum urmează să-l înaintăm de urgență Parlamentului pentru aprobare, astfel încât să putem informa FMI despre îndeplinirea tuturor condiționalităților necesare semnării unui noi program”, a declarat Ion Chicu în ședința de Guvern.

CITIȚI și Acordul cu FMI, în AER. Fost ministru al Finanțelor: „Autoritățile au izolat și au lipsit iar R. Moldova de resurse financiare importante, dar și de previzibilitate până la sfârșit de an”

Documentul probat de Cabinetul de miniștri prevede consolidarea integrității și finalității deciziilor de politică monetară, de reglementare și supraveghere bancară, adoptate de Banca Națională a Moldovei.

Totodată, sunt îmbunătățite reglementările aferente cadrului de înlăturare a acționarilor neconformi din sectorul bancar, regimului compensațiilor pentru daunele cauzate de actele emise de Banca Națională a Moldovei și cele aferente autonomiei și responsabilizării regulatorului bancar.

Principalele prevederi ale proiectului vizează răspunderea pentru prejudiciul cauzat prin actul administrativ ilegal al Băncii Naționale a Moldovei, determinarea mărimii prejudiciului material cauzat, modul de atragere la răspundere al membrilor organelor de conducere a Băncii Naționale a Moldovei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md