22:59:36 19.04.2024
Stiri

Octavian Țîcu, ÎNTREVEDERE cu Maia Sandu: „Ne-am exprimat susținerea pentru Maia Sandu și am stabilit principiile de colaborare. Avem de ales între un adversar al României și un partener de dialog, cu care putem realiza REÎNTREGIREA”

Actualitate 06.11.2020 12:59 Vizualizări3036 Autor: Ziarul National
Octavian Țîcu, ÎNTREVEDERE cu Maia Sandu: „Ne-am exprimat susținerea pentru Maia Sandu și am stabilit principiile de colaborare. Avem de ales între un adversar al României și un partener de dialog, cu care putem realiza REÎNTREGIREA” deschide.md


Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, a avut aseară o întrevedere cu Maia Sandu, candidatul PAS la alegerile prezidențiale. Cei doi politicieni au stabilit principiile de colaborare și acțiunile pentru cel de-al doilea tur de scrutin.

„Prieteni, avem de ales între un adversar al României și unionismului, cum e Dodon, și un partener de dialog, cu care putem realiza reîntregirea - Maia Sandu. E greu să fii profet în țara ta, dar îmi doresc foarte mult ca cetățenii să mă contrazică și să voteze o femeie președinte al R. Moldova. Iar apoi, peste patru ani, să mai contrazică o dată restul lumii și să voteze un președinte unionist. Să-i amintim acestui individ corupt și servil intereselor Moscovei câte zile i-au mai rămas până la debarcare. Dodon, pregătește valiza!”, a declarat astăzi Octavian Țîcu, în cadrul unui briefing de presă.

Unionistul este convins că în zece zile R. Moldova va scăpa de Igor Dodon, iar votul unioniștilor este foarte important pentru atingerea acestui scop.

„Astăzi vreau să vă aduc o veste minunată – în zece zile scăpăm de Dodon. Poate presei o să-i fie trist, pentru că nu o să mai fie kuliokul, porumbelul… Totuși, noi avem un lucru important de făcut. Acest lucru să-l facem pe 15 noiembrie printr-un exercițiu simplu – ieșirea la vot. Acum trebuie să-l debarcăm pe Dodon. Sunt, probabil, unicul deputat care mi-am dorit mai mult ca oricine debarcarea lui Dodon. Am fost singurul deputat care nu a semnat acordul de colaborare cu socialiștii și am fost cel care, în semn de protest, am plecat pe 16 septembrie 2019 din Blocul ACUM. Noi nu uităm greșelile făcute, dar acum cel mai important lucru e debarcarea lui Dodon”, a declarat Țîcu.

Potrivit lui, rămânerea lui Dodon la Președinție înseamnă federalizarea și transnistrizarea R. Moldova, după schemele lui Kozak și ale Federației Ruse. „Rămânerea lui înseamnă permanentizarea prezenței ruse pe teritoriul R. Moldova, înseamnă limba moldovenească și istoria Moldovei. Rămânerea lui Dodon înseamnă că schemele lui Plahotniuc și Șor vor funcționa nestingherit, iar noi vom trăi într-un dezmăț ca în anii 90, cu bandiți și hoți în lege care stau acum la libertate. Cu Igor Dodon vom fi în izolare internațională, vom fi departe de România, nu vom avea relații cu Ucraina, iar partenerii noștri europeni și americani ne vor întoarce spatele, deoarece nu vor susține un om care reprezintă direct interesele Federației Ruse”.

Țîcu a amintit că în campania electorală a propus un proiect de reîntregire, care ne-ar fi absolvit de toate chinurile pe care le avem, însă oamenii au preferat altceva: „Unii dintre cetățeni au înțeles acest lucru imediat și le mulțumesc celor aproape 30 de mii de cetățeni care m-au votat și cu siguranță vor constitui fundamentul mișcării unioniste reînnoite, care ne va propulsa în viitorul Parlament. Acum nu ne rămâne decât să ieșim masiv la vot și să-i aducem și pe oamenii care mai au ezitări în privința opțiunilor de vot. Dodon și Moscova își doresc ca noi să lăsăm mâinile în jos. În box asta înseamnă trimiterea adversarului în knockout. Eu nu-mi doresc să ne trezim după alegeri trimiși în knockout de Dodon și Moscova”.

Fostul boxer a îndemnat și sportivii să fie mult mai precauți în opțiunile lor și să nu facă deschis campanie pentru candidatul Dodon. „Nu vă lăsați influențați de secretarul de stat kickboxer și luptător (Ivan Gheorghiu n.r.), care în totalitate reprezintă interesele lui Igor Dodon. Asta nu e fața sportului. Sportivii au de aruncat discuri și sulițe și de făcut mari performanțe, nu să-l susțină pe Dodon. Sunt sigur că marea majoritată a lumii sportului dorește să trăiască într-o țară europeană și împreună cu frații români să putem construi un sistem de sport adecvat”, a conchis Octavian Țîcu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md