14:27:05 20.04.2024
Stiri

„Latinitate, Romanitate, Rumânitate”, conferință științifică la care participă specialiști din domeniul istoriei și al culturii din România și R. Moldova: Moștenirea istorică a spațiului românesc în contextul general european

Actualitate 06.11.2020 14:19 Vizualizări1034 Autor: Ziarul National
„Latinitate, Romanitate, Rumânitate”, conferință științifică la care participă specialiști din domeniul istoriei și al culturii din România și R. Moldova: Moștenirea istorică a spațiului românesc în contextul general european


Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a participat astăzi, 6 noiembrie, la deschiderea lucrărilor conferinței științifice internaționale „Latinitate, Romanitate, Rumânitate”.

Evenimentul, care se va desfășura în perioada 6-7 noiembrie curent, îşi propune crearea unui cadru de discuții între specialiștii din domeniul istoriei și al culturii din România și Republica Moldova în scopul evidențierii moștenirii istorice a spațiului românesc în contextul general european.

„Continuitatea acestui proiect ne demonstrează faptul că în contexte academice se creează coeziunea pentru cultivarea adevăratelor noastre valori identitare”, a declarat ministrul Igor Șarov la eveniment, apreciind efortul depus de organizatori pentru desfășurarea conferinței internaționale în condițiile determinate de pandemia virusului COVID-19.

La conferință participă specialiști și personalități din Republica Moldova și România, dar și studenți de la instituţiile de învățământ superior din Republica Moldova.

Conferința este structurată în mai multe sesiuni în cadrul cărora vor fi abordate subiecte, precum politica românității și românitatea spiritualității în antichitate și evul mediu; romanitate, românitate și modernitate în sec. XVI-XIX; rezistența românității contemporane, patrimoniul și memoria istorică, latinitatea și românitatea diasporelor și comunităților etc.

Comunicările participanților vor fi completate de abordări integrate și studii de caz și vor fi publicate într-un volum dedicate conferinței.

Conferința științifică internațională „Latinitate, Romanitate, Rumânitate” aflată la cea de-a IV-a ediție este organizată de Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universității de Stat din Moldova, Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Științe politice şi Ştiinţele Comunicării a Universității din Oradea și Departamentul de Studii Lingvistice şi Literare Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir” Chişinău – Oradea a Universității din Padova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md