22:56:45 19.04.2024
Stiri

România a PRELUNGIT acordul de asistenţă financiară acordată Republicii Moldova, semnat în anul 2010

Actualitate 06.11.2020 16:07 Vizualizări1714 Autor: Ziarul National
România a PRELUNGIT acordul de asistenţă financiară acordată Republicii Moldova, semnat în anul 2010


România a prelungit acordul de asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 100 de milioane de euro acordat Republicii Moldova, semnat în anul 2010. Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, Bogdan Aurescu, ministrul român al Afacerilor Externe de la București, a declarat că, printr-un protocol adiţional, au fost extinse domeniile în care acest sprijin financiar poate fi acordat.

„Domeniile în care acest ajutor poate fi acordat se extind la infrastructură, sănătate, cultură, mediu, apă şi canalizare, sprijinind realizarea şi funcţionarea unor structuri în aceste domenii la standarde europene”, a declarat Bogdan Aurescu, citat de tvrmoldova.md.

Şeful diplomaţiei române a menţionat că, prin acest exemplu concret, vizată este susţinerea parcursului european al Republicii Moldova, singurul capabil să aducă beneficii cetăţenilor ei.

CITIȚI și VIDEO // România a RENOVAT 1 144 de grădinițe din R. Moldova: „România poate nu este cea mai BOGATĂ țară din Europa, dar contribuie esențial la DEZVOLTAREA R. Moldova. Mulțumim, România, pentru copilăria fericită a picilor!”

Potrivit lui Bogdan Aurescu, în protocolul adiţional au fost incluse şi condiţii politice şi tehnice care trebuie respectate pentru accesarea asistenţei financiare acordate de România.

„Mă refer aici la menţinerea parcursului european al Republicii Moldova, cu respectarea principiilor democratice şi ale statului de drept, la fundamentarea relaţiilor bilaterale în partenriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, la implementarea deplină a Acordului de asociere cu UE semnat de Republica Moldova şi realizarea reformelor necesare, cu accent pe reforma justiţiei, asigurarea condiţţilor necesare pentru consolidarea şi protejarea prezenţei investiţionale a Republicii Moldova în Republica Moldova”, a declarat ministrul român de Externe.

De asemenea, Bogdan Aurescu a precizat că România depune eforturi susţinute pentru consolidarea comunităţii de limbă, cultură şi istorie între România şi Republica Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md