04:26:57 29.03.2024
Stiri

Fostul demnitar rus care a pus mâna pe „Kalașnikov”

Actualitate 06.11.2020 17:17 Vizualizări1330 Autor: Ziarul National
Fostul demnitar rus care a pus mâna pe „Kalașnikov”


Un fost viceministru al transporturilor din Rusia a achiziţionat pachetul de control al fabricantului rusesc de arme Kalaşnikov, a anunţat vineri societatea, citată de Reuters şi media ruse, scrie Agerpres.

Alan Luşnikov, fost ministru adjunct al transporturilor între 2017 şi 2018, a achiziţionat o participaţie de 75% minus o acţiune la societatea Kalaşnikov prin intermediul firmei TKH-Invest.

Luşnikov a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni de la ministrul adjunct al apărării Aleksei Krivoruciko, care figurează printre responsabilii ruşi de rang înalt aflaţi pe lista cu sancţiuni a Uniunii Europene pentru otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi, un critic al Kremlinului.

Conglomeratul militaro-industrial de stat Rostec deţine restul de 25% plus o acţiune la Kalaşnikov.

Societatea Kalaşnikov nu a divulgat termenii tranzacţiei, însă o sursă de pe piaţa financiară rusă a declarat pentru ziarul economic moscovit Kommersant că tranzacţia s-ar ridica la 1 miliard de ruble (12,91 milioane de dolari).

Fabricantul de arme rusesc se află sub incidenţa sancţiunilor SUA încă din 2014, ca urmare a anexării de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea şi a sprijinului acordat de Rusia rebelilor separatişti din estul Ucrainei.

Societatea Kalaşnikov este responsabilă pentru 95% din producţia de arme uşoare în Rusia. În ultimii ani, fabricantul rusesc şi-a diversificat gama, producând de asemenea armament de înaltă precizie, drone, vedete militare şi civile, relevă publicaţia rusă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md