(foto, video) „O seamă de cuvinte” din turul II al campaniei prezidențiale. Declarațiile candidaților la funcția de președinte

My Post (18)

Continuăm cu rubrica „O seamă de cuvinte” din campania prezidențială, de data aceasta pentru turul II al alegerilor. În articolul de astăzi vă prezentăm declarațiile din 5 noiembrie 2020 făcute pe rețelele de socializare de către candidații Maia Sandu și Igor Dodon în campania pentru turul secund al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 15 noiembrie, curent.

Amintim că echipa #diez va selecta zi de zi de la fiecare candidat „o seamă de cuvinte” din campania prezidențială, raportate la planurile și promisiunile pe care le fac aceștia.

# Igor Dodon, Adunarea Cetățenilor

„Pe teritoriul țării noi am câștigat. Am discutat cu peste 450 000 de persoane față în față și, de fapt, acest lucru s-a răsplătit printr-un vot masiv și am ieșit lideri pe interiorul țării”, a declarat Igor Dodon la o ediție specială la postul de televiziune PRIME TV.

# Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate

„În cinci luni la guvern, am văzut că majoritatea funcționarilor sunt oameni de treabă, sunt oameni buni, muncitori, responsabili. Din păcate, de cele mai multe ori, în funcții de conducere au fost promovați pe nedrept oameni corupți. E vremea să scăpăm de ei. E vremea ca hoții să plece, nu oamenii buni. E vremea ca oameni ca dumneavoastră să administreze treburile țării. În calitate de președinte voi fi de partea dumneavoastră, de partea funcționarilor cinstiți și responsabili.”

Menționăm că declarațiile făcute de politicieni, regăsite în acest articol, au fost făcute în data de 5 noiembrie 2020.


Reamintim că, în data de 1 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri prezidențiale. În cursa electorală s-au înscris șase candidați și două candidate: Maia Sandu (PAS), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Andrei Năstase (Platforma DA), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Violeta Ivanov (Partidul „ȘOR”), Octavian Țîcu (PUN), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA), Tudor Deliu (PLDM).

După procesarea tuturor proceselor-verbale, Maia Sandu rămâne candidata cu cele mai multe voturi acumulate. Pe locul doi se clasează Igor Dodon, iar pe poziția a treia – Renato Usatîi.

Conform rezultatelor obținute, Maia Sandu și Igor Dodon se duelează în turul II al alegerilor prezidențiale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente