Autoritățile au decis mărirea numărului de buletine de vot în diaspora. Câte anume vor primi secțiile de votare de peste hotare pentru turul doi al prezidențialelor

Anticoruptie.md
06/11/2020
Foto: Facebook Nicolae Tibrigan

Cetățenii moldoveni din diaspora vor beneficia de mai multe buletine de vot în ziua alegerilor pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale cu peste 115.000 de bucăți, conform Comisiei Electorale Centrale, CEC.

Numărul mărit va fi numai în cazul buletinelor în limba română care va crește de la 467.600 la 583.100, în timp ce acelea în limba rusă va rămâne la 88.400.

În primul tur al alegerilor prezidențiale, la urnele de vot din străinătate s-au prezentat în jur de 150.000 de alegători și s-au format cozi de sute de metri în marea majoritate a capitalelor și a orașelor mari din Europa, acolo unde trăiesc cetățeni moldoveni. În marea lor majoritate, aceștia au votat Maia Sandu în proporție de 70,12%, în timp ce Renato Usatîi a avut în jur de 17,25%, iar președintele Dodon doar 3,65%.

În urma acestui scor, Dodon a declarat că alegătorii din străinătate reprezintă un „electorat paralel” cu opinii „disonante” față de „majoritatea alegătorilor de acasă”, fapt ce a stârnit o indignare masivă, atât în rândul foștilor contracanditați, cât și în rândul cetățenilor de rând. Aceștia au condamnat la unison aceste declarații jignitoare făcute de Igor Dodon la adresa cetățenilor moldoveni care muncesc peste hotare pentru a-și putea întreține familiile rămase acasă.

Anticoruptie.md
06/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii