fbpx

Criză de locuri în spitalele din România. Iohannis anunță că pacienții grav bolnavi ar putea fi transferați peste hotare

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat vineri că au fost inițiate contacte cu alte state pentru un eventual transfer de pacienți în cazul în care spitalele din România nu vor mai face față pandemiei de COVID-19, informează digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întrebat, vineri, într-o conferință de presă, dacă România are în vedere și transferul unor pacienți în stare gravă în străinătate în cazul supraaglomerării spitalelor, președintele Klaus Iohannis a spus că au fost inițiate deja „câteva contacte”.

„Am discutat această variantă cu ministrul Sănătății și chiar dacă în momentul acesta în România există spațiu și la terapie intensivă, și locuri pentru bolnavi care nu au încă forme foarte grave, am inițiat deja câteva contacte cu alte state cu care avem relații speciale și sper să nu ajungem acolo, dar, in extremis, da, avem contacte și le vom valorifica”, a răspuns Iohannis.

România a doborât și vineri recordul de infectări cu noul coronavirus. Sunt 10.260 de cazuri noi în ultima zi și 123 decese, iar la terapie intensivă numărul pacienților au ajuns la 1001.

Amintim că vecinii de peste Prut intră în carantină parțială, de luni, 9 noiembrie. Toate școlile din țară vor trece în sistem online, angajații – atât de la stat, cât și cei de la privat, vor lucra în regim de telemuncă dacă au această posibilitate, iar masca de protecție va fi obligatorie în toată țara.

Articole asemănătoare

Back to top button