fbpx

Sandu ezită să răspundă dacă va negocia cu socialiștii demiterea Guvernului și alegerile parlamentare anticipate: „Să ajungem până atunci”

Maia Sandu ezită să răspundă dacă va negocia cu socialiștii demiterea Guvernului și alegerile parlamentare anticipate. În cadrul emisiunii „Пятница с Анатолием Голя” de la RTR Moldova ea a menționat că „trebuie să ajungem până atunci”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiind rugată să comenteze declarațiile anterioare ale contracandidatului, referitoare la eventuale tratative, lidera PAS a precizat că nu se cunoaște dacă după prezidențiale cu Igor Dodon vor negocia măcar socialiștii. În același timp, ea precizează că e devreme de vorbit despre un eventual scrutin anticipat pentru alegerea noilor deputați.

„Nu cred că socialiștii vor discuta aceste întrebări cu Dodon după alegeri. El trage partidul în jos. Trebuie să ajungem până atunci. Este complicat să spunem ce va fi în următoarele zile și săptămâni. Avem în parlament persoane care se gândesc la interesele personale”, a punctat Sandu.

Precizăm că, anterior, în cadrul vlogului său, Igor Dodon a declarat că Maia Sandu nu va avea încotro și va fi nevoită să negocieze o eventuală coaliție cu socialiștii. În același timp, președintele în exercițiu exclude formarea unei majorități cu Pro Moldova și Partidul Șor, intenționând să o creeze cu partide de dreapta.

Între cele două partide, însă, par să existe incertitudini. Bunăoară, Grigore Novac și Mihai Popșoi, fiind invitați la emisiunea Politica de la TV8, s-au contrazis, socialistul declarând că există potențial de negocieri, iar membrul PAS – menționând că exclude un asemenea scenariu.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button