fbpx

Fadei Nagacevschi a fost bolnav de COVID-19. Ministrul Justiției a donat plasmă pentru a ajuta persoanele infectate

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a fost bolnav de COVID-19. La scurt timp după vindecare, acesta a donat plasmă pentru persoanele care se află în stare gravă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe lângă șeful de la Ministerul Justiției, mai mulți angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor și Inspectoratului Național de Probațiune au participat la acțiunea de donare de sânge, plasmă și plasmă convalescentă. În context, ministrul a menționat cât de importantă este donarea sângelui pentru asigurarea asistenței medicale profesionale și tratarea pacienților.

Prin intermediul acțiunii desfășurate, Ministerul Justiției își propune să contribuie la salvarea vieților omenești, încurajând astfel cât mai multă lume să doneze sânge și a-i ajuta pe cei care se află în dificultate.

Precizăm că, Fadei Nagacevschi a anunțat că a contractat virusul COVID-19 la începutul lunii octombrie. Ministrul a suportat o formă ușoară a maladiei și a urmat tratamentul la domiciliu.

Conform MSMPS, pacienții care s-au vindecat pot dona plasmă la două săptămâni după externare, însă trec un examen medical înainte de procedură. Este obligatoriu ca aceștia să fie bărbați cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, care nu au boli cronice, diabet zaharat, maladii cardiovasculare, pulmonare, boli ale ficatului și rinichilor.

Articole asemănătoare

Back to top button