‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
22.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFermier: Demult nu am avut așa grâu și orz frumos în toamnă

Fermier: Demult nu am avut așa grâu și orz frumos în toamnă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prognoze favorabile pentru culturile de toamnă în gospodăria unui fermier din nordul țării. Valeriu Ivanov din satul Șeptelici, raionul Soroca spune că așa grâu frumos de toamnă n-a avut de tare mult timp.

„Am semănat 230 de hectare cu grâu și 120 de hectare cu orz. Se arată foarte bine. De vreo 3 ani nu mai avem așa rezultate frumoase în toamnă la grâu. Are în medie 10-12 centimetri înălțime. Anul trecut abia la începutul lunii ianuarie a răsărit”, zice fermierul.

Valeriu Ivanov recunoaște că aceste rezultate se datorează faptului că a reușit, ca prin minune, să termine semănatul cu 2 zile înaintea valului de ploi din septembrie, dar și datorită hibrizilor performanți pentru care optează an de an.

„Orzul e în 2 frunze deja. Are în medie 3-4 centimetri în înălțime, dar pentru că acesta a fost semănat mai târziu comparativ cu grâul. Umiditate în sol este îndeajuns pentru ca acesta să crească și să se dezvolte bine. În jur de 23 de milimetri, conform ultimelor măsurări”.

Cel mai important ca în această perioadă, să nu avem înghețuri, spune fermierul. Dar, dacă el reușește să se înfrățească până intră în iarnă, temperaturile scăzute nu mai sunt un pericol, zice Valeriu Ivanov.

Prognozele referitoare la recolte sunt premature și departe încă de a se adeveri, însă fermierul este încrezut că acestea vor fi cu mult mai mari decât în acest an.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›