‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAvocatul antreprenorilor. Când agenții economici vor putea apela la serviciile acestuia

Avocatul antreprenorilor. Când agenții economici vor putea apela la serviciile acestuia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

O nouă funcție publică ar urma să fie instituită cu scopul de a apăra drepturile și interesele agenților economici. Este vorba de Avocatul Poporului pentru drepturile antreprenorilor. Guvernul a aprobat proiectul de lege ce prevede modificări și completări la un șir de acte legislative și instituirea acestei noi funcții.

„Activitatea acestuia va fi axată pe problemele de protecţie a drepturilor antreprenorilor, asigurând respectarea intereselor legitime ale reprezentanților mediului de afaceri, indiferent de tipul de proprietate şi forma juridică de organizare, de către autoritățile publice, de către persoanele cu funcţii de răspundere de toate nivelurile, alte organizații şi întreprinderi, de organizaţiile necomerciale”, se arată în nota informativă a documentului.

Ombudsmanul va apăra drepturile şi interesele antreprenorilor prin prevenirea încălcării acestora, monitorizarea şi raportarea modului de respectare a lor la nivel naţional, promovarea mecanismelor de apărare a acestora, perfecţionarea legislaţiei, va asigura colaborarea internaţională în acest domeniu.

Totodată, avocatul va coopera cu oricare persoană, organizaţie necomercială, instituţie sau autoritate publică cu activitate în domeniu, poate sesiza Curtea Constituţională şi să înainteze acţiuni în instanţele judecătoreşti

Conform hotărârii, Avocatul Antreprenorilor va fi numit de Parlament. Instituirea acestei funcții necesită majorarea efectivului-limită al Oficiului Avocatului Poporului cu 11 unități, care vor asista activitatea ombudsmanului pentru drepturile antreprenorilor.

Potrivit premierului Ion Chicu, reprezentanții mediului de afaceri au solicitat în repetate rânduri instituirea funcției de Avocat al poporului care să le apere drepturile.

Autoritățile preconizează să pună în aplicare prevederile legii din 1 ianuarie 2021.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›