image
Sursa foto: Getty Images

Informaţii de ultimă oră despre starea lui Diego Maradona

Legenda fotbalului argentinian Diego Maradona nu suferă de nicio complicaţie neurologică şi se recuperează rapid după operaţia pe creier, a declarat medicul fostului fotbalist, potrivit lefigaro.fr.

Tocmai l-am văzut, e treaz, cu o dispoziţie foarte bună. Vindecarea ne uimeşte, acest lucru ni s-a mai întâmplat cu Diego”, a spus medicul său personal, Leopoldo Luque, la clinica privată din Olivos, oraş din suburbiile nordice ale capitalei Buenos Aires, unde Diego Maradona a fost operat.

„Dar trebuie să fim atenţi pentru că suntem încă în perioada postoperatorie”, a adăugat el.

„Este evident că nu are complicaţii neurologice. Există alţi parametri pe care aşteptăm să îi putem evalua, deoarece este încă foarte devreme, dar vindecarea este excelentă”, a continuat dr. Luque, în aplauzele fanilor care au venit să-l susţină pe legendarul număr 10 în faţa clinicii.

Maradona a fost operat cu succes pe creier, marţi, pentru îndepărtarea unui hematom subdural.

Medicii au descoperit hematomul subdural în urma unei investigaţii CT, care a fost efectuată marţi.

Hematomul ar fi fost produs „de un traumatism” şi ar putea fi rezultatul unei lovituri pe care fostul fotbalist a suferit-o în ultima vreme.

„Ar fi putut fi acum o lună sau cinci ani, nu se ştie”, au spus apropiaţi ai fostului jucător.

Hematomul subdural poate fi o urgenţă medicală. De obicei, este cauzat de o leziune a capului suficient de puternică pentru a sparge vasele de sânge, care pot pune presiune pe creier din cauza sângelui acumulat. Vârsta, anticoagulanţii şi abuzul de alcool pot creşte riscul.

Internat iniţial într-un spital din La Plata, luni, suferind de anemie şi deshidratare, Maradona a fost transferat la o clinică din Olivos pentru intervenţia pe creier.

Antrenorul echipei argentiniene Gimnasia, a împlinit, vineri, 60 de ani şi nu a putut sărbători aşa cum şi-ar fi dorit, după ce a fost contact cu un caz pozitiv Covid-19.

Însă testul efecuat de el a fost negativ, dar totuşi, potrivit Clarin, fostul jucător a părut foarte slăbit în ultima perioadă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: