image
Sursa foto: MSMPS

De la începutul pandemiei 50 de lucrători medicali din RM și-au pierdut viața din cauza infecției de Covid

De la începutul pandemiei până în prezent 50 de lucrători medicali din Republica Moldova și-au pierdut viața din cauza infecției de Covid-19.

Anagajații Ministerului Sănătății exprimă condoleanțe  familiei și colegilor, în legătură cu trecerea în neființă a profesorului universitar Natalia Rotaru, în vârstă de 57 ani, Șefa Catedrei de radiologie și imagistică din cadrul Facultății de Rezidențiat, USMF „Nicolae Testemiţanu”, răpusă de Covid.

Natalia Rotaru și-a dedicat peste trei decenii învățământului superior medical și sistemului național de sănătate. A fost internată pe 27 octombrie la Institutul de Medicină Urgentă și a perdut la scurt timp lupta pentru viață răpusă de infecție.

Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrați 53 de lucrători medicali infectați cu noul coronavirus. 11 dintre aceștia sunt medici, iar 27 sunt asistenți medicali.

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Sănătății în total în RM s-au infectat 8148 de cadre medicale. Dintre aceștia 2340 sunt medici, iar 3403 sunt asistenți medicali.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: