Poate cel mai impresionant telefon creat vreodată de LG are ecran retractabil

LG a început cu noua sa linie de smartphone-uri Project Explorer. Dar, în timp ce ecranul pivotant al LG Wing este cu siguranță o noutate, unii dintre fanii rămași ai mărcii sunt curioși dacă va reuși să se confrunte cu Samsung în arena de telefoane pliabile.

Foto: mobiledirect.com

Zvonurile susțin că va face acest lucru printr-o modalitate diferită, cu un telefon rulabil, mai degrabă decât unul pliabil. Un brevet acordat recent oferă acum o privire asupra uneia dintre multele forme potențiale ale acestui telefon, unul care are, desigur, un sens mai practic.

Când oamenii vorbesc despre telefoane rulabile, ar putea evoca imagini cu suluri de înaltă tehnologie care se desfășoară într-o formă lungă de tabletă.

Cum va arăta LG Project B

Prototipurile proprii LG indică cu siguranță această direcție, dar, având în vedere anumite considerații, nu este tocmai cea mai utilizabilă sau cea mai fiabilă modalitate de a implementa un astfel de telefon care va fi un produs de larg consum. Cel mai recent brevet LG este comparativ mai puțin senzațional, combinând un afișaj rulabil cu un mecanism glisant.

În forma sa normală, telefonul descris în acest brevet „Roll-slide mobile terminal” raportează de LetsGoDigital, arată ca un telefon obișnuit cu un ecran de margine curbat, citează Playtech.

Cu toate acestea, laturile acestui dispozitiv pot aluneca pentru a extinde afișajul rulabil într-o formă de tabletă. Comparativ cu ideea obișnuită a unui telefon rulabil, acest lucru ar permite LG să minimizeze suprafața ecranului care se micșorează, minimizând uzura. De asemenea, lasă utilizatorii cu opțiunea de a lansa o singură parte, după cum este necesar.

Totuși, un astfel de sistem are propriile sale particularități pe care nu trebuie să le ia în considerare un telefon pliabil precum Galaxy Z Fold 2. Cadrul telefonului trebuie, de asemenea, să se extindă pentru a proteja marginile superioare și inferioare ale ecranului rulabil. LG va trebui, de asemenea, să implementeze mecanisme pentru a bloca secțiunile glisante în loc și pentru a preveni alunecarea prea rapidă a acestora, ceea ce ar putea, la rândul său, să spargă ecranul flexibil.

Desigur, un brevet nu înseamnă exact că proiectul LG va fi așa, dar este interesant să vedem cât de bine a gândit compania ideea. Presupunând că este într-adevăr capabil să facă acest lucru, ar putea pune cu siguranță LG înapoi pe hartă și nu într-o manieră aproape ridicolă ca în cazul LG Wing.


Pub