Mai mulți moldoveni, cercetați în România, după ce au fost prinși la vamă cu acte false și permisul de conducere suspendat

Mai mulți moldoveni sunt cercetați de oamenii legii din România, după ce au încercat să traverseze granița cu acte false sau cu permisul de conducere suspendat.

Foto: ITPF Iași

În primul caz, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Stânca efectuează cercetări în privinţa unui cetățean din R. Moldova asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals, procurat cu suma de 200 de euro. Bărbatul în vârstă de 49 de ani, pasager într-un autocar înmatriculat în Cehia, ce efectua o cursă regulată pe ruta Praga-Chişinău, avea ascuns în geantă un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, valabil pentru categoriile "A", "B", "C", "BE" şi " CE", având imprimată fotografia acestuia. În urma verificărilor, s-a depistat că documentul nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui act autentic, fiind fals. Bărbatul a declarat că a procurat documentul prin intermediul unui concetăţean, contra sumei de 200 de euro, cu scopul de a-l folosi pe teritoriul Cehiei, pentru a-și găsi un loc de muncă. La moment, acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Într-un alt caz, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Sculeni efectuează cercetări cu privire la un cetățean din R. Moldova asupra căruia a fost descoperit un certificat de pregătire profesională fals. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, era pasager într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova. În bagajele sale, polițiștii au descoperit un certificat de pregătire profesională, care s-a dovedit a fi fals. Bărbatul a declarat că a procurat certificatul plătind suma de 150 de euro, fiindu-i necesar deoarece lucrează la o firmă de transport pe teritoriul Spaniei. La moment, el este cercetat de poliţiştii de frontieră, pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

În al treilea caz, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier efectuează cercetări cu privire la un cetățean din Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de competență profesională fals. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, s-a prezentat polițiștilor drept al doilea șofer al unui autocar marca Mercedes. Ca să justifice calitatea de transportator, el a prezentat, pe lângă documentele de identitate, şi un certificat de competență profesională pentru transport persoane, care s-a dovedit a fi fals. Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Un alt bărbat cu cetățenie a R.Moldova este cercetat de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Albiţa, după ce s-a depistat că a condus un microbuz, deşi nu avea acest drept. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, nu a putut prezenta permisul de conducere, declarând că nu îl are asupra sa. În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că acesta are dreptul de a conduce vehicule suspendat, sancţiune aplicată începând cu data de 11.10.2020, deoarece a depășit viteza maximă admisă pe un sector de drum de pe raza judeţului Satu Mare. La moment, bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul având dreptul de conducere suspendat.


Pub