Ministrul de Interne, la Mereni, unde au fost luați ostatici cei trei copii: Polițiștii au reținut agresorul cu riscul propriei vieți. Unul dintre ei a fost rănit

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a venit cu precizări în legătură cu luarea de ostatici de la Mereni, din această dimineață. Oficialul a mers personal la fața locului, pentru a discuta cu agresorul, iar ulterior a mulțumit polițiștilor și angajaților Fulger, pentru implicare.

Foto: UNIMEDIA

„Polițiștii din cadrul IP Anenii Noi, ofițerii INI și cei ai BDS “Fulger” au mers imediat la fața locului și au întreprins toate măsurile operative pentru a stopa acțiunile violente ale agresorului și a elibera copiii. Incidentul a fost unul complicat și deosebit de periculos din cauza că cetățeanul se afla în stare de ebrietate.

În timpul intervenției Poliției, acesta a dorit să comunice cu un conducător de rang înalt, tocmai de asta am decis să merg la fața locului personal. Din cauza că persoana devenea tot mai agresivă și deja a provocat unuia dintre copii răni la deget și gât cu un cuțit, a fost necesar să avem o discuție telefonică, pentru a-l sustrage de la aceste acțiuni. Am mers pe metoda convingerii, acesta a fost de acord să elibereze doi copii, apoi pe al treilea, fiind imediat imobilizat de polițișt. Cu riscul de a pune în pericol propria viață, colegii mei au intervenit în forță și au reținut făptașul, iar unul dintre ei, în timpul intervenției a fost rănit la braț”, a relatat Pavel Voicu.

Ministrul a mulțumit întregii echipe prezente la fața locului, pentru a elibera copiii luați ostatici „Din numele echipei MAI, mulțumesc șefului IGP, Sergiu Paiu, care a fost prezent la fața locului și angajaților Poliției pentru reacția promptă, curajul și profesionalismul de care au dat dovadă. Datorită lor, cei trei copilași sunt în afara pericolului, iar persoana reținută și cercetată penal. Faptele ofițerilor sunt demne de apreciere și recunoștință și pentru operațiunea de astăzi le mulțu

În dimineața acestei zile, în s. Mereni, r-nul Anenii Noi, un cetățean în stare de ebrietate, aflăndu-se la domiciliu, a...

Publicată de Pavel Voicu - Ministru al Afacerilor Interne pe Joi, 5 noiembrie 2020

Poliția a prezentat noi detalii în cazul copiilor luați ostatici de propriul tată la Mereni, Anenii Noi, în această dimineață. Inspectoratul General al Poliției a postat și imagini video de la fața locului, inclusiv momentul reținerii agresorului.

Amintim că în această dimineață, în jurul orei 06:00, un bărbat beat a luat ostatici propriii copii și și-a amenințat fosta soție că îi va omorî, dacă nu se întoarce la el.


Pub