200 de buletine de vot au dispărut de la o secție de votare din raionul Soroca. MAI a inițiat o anchetă

Circa 200 de buletine de vot au dispărut de la o secție de votare dintr-o localitate din Soroca, după alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Informația a fost confirmată, pentru UNIMEDIA, de către președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil.

Foto: UNIMEDIA

Incidentul a avut loc la o secție de votare dintr-un sat din raionul Soroca. „S-au pierdut 200 de buletine. Este informat organul de Poliție de la Soroca și am fost informați și de către organul respectiv, care a gestionat procesul la Soroca. În acest sens, Comisia Electorală Centrală a sesizat Ministerul de Interne în acest sens., a prezentat informația pe caz, a solicitat intervenția și investigarea. Deja am fost informați că a fost pornită investigația”, a declarat, pentru UNIMEDIA, președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil.

Pentru a evita astfel de situații în turul II al scrutinului, CEC-ul poate „securiza și instrui suplimentar persoanele responsabile pentru securitatea acestor buletine”. „Nu avem alte pârghii, pe motiv că sediile centrale sunt administrate de către organele Administrației Publice Locale”, a precizat șeful CEC.

Amintim că turul I al scrutinului prezidențial s-a desfășurat pe 1 noiembrie. După finalizarea procesării voturilor, Maia Sandu a acumulat 36.16%, iar Igor Dodon s-a poziționat pe locul doi, cu 32.61%.


Pub