08:06:45 18.04.2024
Stiri

Cum recunoști o formă GRAVĂ de Covid-19. Simptomele pe care nu trebuie să le ignori

Actualitate 05.11.2020 07:30 Vizualizări1960 Autor: Ziarul National
Cum recunoști o formă GRAVĂ de Covid-19. Simptomele pe care nu trebuie să le ignori


Numărul infecțiilor cu noul coronavirus continuă să crească de la o zi la alta, iar tot mai mulți pacienți se confruntă cu ”long covid”, o formă de boală ce se poate manifesta săptămâni întregi sau chiar luni întregi.

”Long covid” sau coronavirusul de lungă durată îi îngrijorează pe medici, întrucât persoanele care dezvoltă această formă de boală nu sunt monitorizați în permanență. Totuși, potrivit Science Alert, câteva studii preliminare au arătat care sunt simptomele timpurii ce indică faptul că un bolnav nu se va recupera cu ușurință în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit unui studiu realizat de King’s College London, ce a fost realizat pe 4.000 de bolnavi de coronavirus din mai multe țări, precum Suedia, Marea Britanie și SUA, persoanele care dezvoltă o infecție de lungă durată se confruntă cu niște simptome specifice.

Rugați să-și înregistreze simptomele într-o aplicație mobilă, 20 la sută dintre bolnavi au declarat că nu se simțeau bine nici măcar la patru săptămâni de la contractarea virusului SARS-CoV-2. Mai mult de atât, până la opt săptămâni, aproape 190 de pacienți au declarat că suferă de simptome persistente, acestea manifestându-se și în cazul femeilor, cât și al bărbaților.

Cele cinci simptome care anticipează un caz de lungă durată de Covid-19 sunt oboseala, durerile de cap, dificultățile de respirație, durerile musculare și răgușeala, potrivit Science Alert.

Potrivit experților, identificarea acestora este un pas înainte în descoperirea unor posibile tratamente împotriva noului coronavirus.

„Este important să folosim informațiile obținute din primul val al pandemiei pentru a reduce impactul de lungă durată al celui de-al doilea val. Mulțumită oamenilor de știință, aceste informații ar putea deschide calea pentru strategiile de tratare și prevenire ale formei lungi de COVID-19”, a explicat dr. Claire Steves, autorul senior al studiului.

Același studiu a arătat, de asemenea, că 98% dintre pacienții cu o formă de lungă durată de COVID-19 din studiu au spus că se simțeau obosiți, în timp ce 91% au prezentat dureri de cap.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md