14:03:51 24.04.2024
Stiri

INVESTIGAȚIE „KREMLINOVICI” // RISE Moldova l-a prins din nou cu MINCIUNA pe Igor Dodon: DESANTUL trimis de la Kremlin să-l ajute în campania electorală

Actualitate 05.11.2020 11:49 Vizualizări4376 Autor: Ziarul National
INVESTIGAȚIE „KREMLINOVICI” // RISE Moldova l-a prins din nou cu MINCIUNA pe Igor Dodon: DESANTUL trimis de la Kremlin să-l ajute în campania electorală RISE Moldova
Bogdat Țîrdea și Iuri Gudilin fumează la balcon, în timp ce președintele Igor Dodon părăsește sediul central al PSRM


În pragul campaniei pentru prezidențiale, mai mulți consultanți politici din Federația Rusă au aterizat în Republica Moldova. Așa-numiții polit-tehnologi au debarcat la Chișinău cel mai probabil cu acordul Kremlinului, după cum sugerează un expert rus, într-o discuție cu un reporter RISE incognito.

RISE Moldova a reușit să identifice opt dintre ei, surprinzându-i în compania mai multor deputați socialiști, dar și a purtătoarei de cuvânt a candidatului Igor Dodon. Mai mult, unii dintre ei au vizitat frecvent sediul central al Partidului Socialiștilor și chiar au intrat ziua în amiaza mare la Președinție.

CITIȚI și Oamenii KREMLINULUI care îi fac CAMPANIE lui Igor Dodon: Mercenari WAGNER, ofițeri FSB și chiar persoane implicate în omoruri. Până și mesajele premierului Chicu ar fi „coordonate”

Staff-ul lui Dodon a negat contactele cu consultanții ruși pe tot parcursul primului tur al scrutinului prezidențial. Asta, deși însuși Igor Dodon a „deconspirat” trei polit-tehnologi, după ce i-a filmat în noiembrie 2019, când socialistul Ion Ceban a câștigat Primăria capitalei.

Citește și: Dodon spune că nu este KREMLINOVICI și habar nu ar avea cine e Olga Grak și desantul de agenți FSB și SVR, condusă de Yuri Gudilin. Ultimul a fost surprins la balconul sediului PSRM, în momentul în care Dodon ieșea din clădire

Într-un nou episod al investigației „Kremlinovici”, numit „Desantul”, reporterii de la RISE Moldova publică probe privind întâlnirile constante ale polit-tehnologilor ruși cu deputați socialiști - Nichita Țurcan, Adela Răileanu, Gaik Vartanean, Bogdat Țîrdea, Vlad Batrîncea, Vladimir Odnostalco și Vasile Bolea, dar și cu Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a candidatului Dodon, cu primarul Ion Ceban sau cu Vitalie Dragancea, fost consilier al premierului Ion Chicu.

CITIȚI și INVESTIGAȚIE // Lacheii serviciilor secrete rusești din R. Moldova: Igor Dodon își coordonează până și discursurile cu Moscova

De asemenea, aceștia sunt vizitatori așteptați la Președinție.

Citește și: DEZVĂLUIRI // Suma IMPRESIONANTĂ pe care Dodon ar cheltui-o pentru „POLIT-TEHNOLOGII” din Federația Rusă: „Este învățat cum să vorbească, cum să zâmbească... Ei pregătesc MINCINOȘI profesioniști...”

Echipa consultanților politici din Federația Rusă, dislocată la Chișinău pentru a-l ajuta pe Igor Dodon și pe socialiști, adăpostită la demisolul unui bloc locativ de pe str. Serghei Lazo din Chișinău, aflat la circa 600 de metri distanță de sediul central al PSRM:

OLGA GRAK, 47 de ani. S-a născut și are viză de reședință în Kaliningrad, enclava Federației Ruse de la Marea Baltică. În anul 2015, a candidat independentă pentru un loc în consiliul local al satului Glebovo din Yaroslavl, o regiune la nord-vest de Moscova, însă fără succes.

IURI GUDILIN, 37 de ani. S-a născut la Lvov, Ucraina de azi, dar este stabilit la Moscova. Potrivit datelor fiscale din Federația Rusă, în anii 2018-2019 lucra oficial în cadrul „МРСК Центра”, o companie moscovită cu activități în domeniul rețelelor electrice.

LEONID GONIN, 57 de ani. S-a născut și locuiește în Republica Udmurtia din Federația Rusă. În 2007 a candidat din partea Partidului Forțelor de Dreapta (orig. – Партия правых сил) la funcția de deputat în Duma de Stat, dar fără succes. Totuși, conform unor date din 2019, acesta a ajuns în legislativul rus, doar că în calitate de asistent de deputat.

SERGHEI GALIEV, 55 de ani. La Kaliningrad este cunoscut în calitate de jurist în drept electoral. Nikita Kuzmin, redactor-șef al portalului de afaceri RuGrad.EU din eclava Federației Ruse, precizează că acesta este implicat în desfășurarea campaniilor electorale încă din 2011.

Nikita KUZMIN: Galiev continuă să activeze în cadrul campaniilor electorale din regiunea Kaliningrad, dar nu este specializat în exclusivitate în domeniul electoral. El este un jurist în drept penal destul de cunoscut în Kaliningrad. La fel, în perioada pandemiei de COVID-19, a fost responsabil de organizarea asistenței juridice gratuite pentru locuitorii regiunii și chiar oferea personal consultații.

Pe Galiev l-am identificat la două întâlniri cu persoane din anturajul președintelui Dodon: în septembrie – la biroul consultanților politici din str. Serghei Lazo, și la începutul lunii octombrie – în parcarea de lângă Pretura sect. Rîșcani.

STANISLAV PATRIEV, 41 de ani. La Krasnoiarsk este cunoscut în calitate de colaborator al redacției radiofonice a filialei „Komsomolskaia Pravda” din oraș. L-am surprins în compania deputaților socialiști Nichita Țurcan și Adela Răileanu.

IGOR GOLUBEV, 56 de ani. A activat în cadrul redacției ziarului „Право знать” (Dreptul de a ști) din regiunea Kaliningrad. S-a intersectat cu deputați socialiști de cel puțin două ori: în parcarea de lângă Pretura sect. Rîșcani și la biroul consultanților politici din str. Serghei Lazo.

DMITRI DIMLER, 31 de ani. În anul 2015, a candidat din partea Partidului „Гражданская платформа” (Platforma Civică) în Adunarea Legislativă din regiunea Novosibirsk. Nu am reușit să-i identificăm locul oficial de muncă. La Chișinău, a fost surprins în parcarea de lângă Pretura sect. Rîșcani.

SERGHEI PERFILIEV, 63 de ani. Nu am reușit să-i identificăm locul oficial de muncă. La Chișinău, a fost observat la biroul consultanților politici din str. Serghei Lazo.

Menționăm că Igor Dodon a negat că ar fi consiliat de polit-tehnologi ruși. „La sediul PSRM vine foarte multă lume. Pe mine nu mă interesează ce ruși sau americani sunt în Chișinău. În campania mea nu sunt implicați polit-tehnologi din Est sau din Vest. Dar pot să vă demonstrez, inclusiv documental, că la oponenții mei este implicat factorul extern. Cei care fac insinuări la adresa mea să se uite în bârna din ochiul lor”, a declarat Dodon.

Citiți întreaga investigație AICI


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md