22:00:14 23.04.2024
Stiri

Platforma „DA” a demarat procedurile pentru MODIFICAREA Constituției: „Inițiativa nu este electorală. Dacă ceilalți deputați nu o vor semna, atunci avem pregătit un plan B”

Actualitate 05.11.2020 12:19 Vizualizări1036 Autor: Ziarul National
Platforma „DA” a demarat procedurile pentru MODIFICAREA Constituției: „Inițiativa nu este electorală. Dacă ceilalți deputați nu o vor semna, atunci avem pregătit un plan B”


Fracțiunea parlamentară a Platformei „DA” a finalizat astăzi formalitățile pentru a înregistra în Parlamentul R. Moldova proiectul de modificare a art. 47 din Constituție în așa fel încât pensiile și salariile să nu fie mai mici decât minimul de existență.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Alexandr Slusari, inițiativa nu este electorală, ci face parte din „Programul de țară al Platformei DA” și, indiferent de rezultatele proceselor electorale, formațiunea va continua să-l promoveze pentru a fi implementat.

„Scopul principal al proiectului este combaterea sărăciei, or conform Constituției, statul este obligat să asigure tuturor cetățenilor un trai decent. Această normă vine să accentueze necesitatea asigurării unor pensii și salarii care să le asigure cetățenilor R. Moldova posibilitatea de a procura hrană, îmbrăcăminte, medicamente, un minim strict necesar care le-ar permite cetățenilor noștri să trăiască, dar nu să supraviețuiască”, a declarat astăzi Slusari, în cadrul unui briefing de presă.

Acesta a precizat că deputații Platformei „DA” au semnat proiectul de lege și îi așteaptă și pe ceilalți aleși ai poporului „să dea dovadă că îi interesează soluționarea problemelor sociale nu doar în cadrul campaniilor electorale”.

„În cazul în care proiectul de modificare a art. 47 din Constituție nu va fi sprijinit de ceilalți deputați și aceștia nu-l vor semna, Platforma „DA” a pregătit un plan B, fiind determinată să implementeze programul de combatere a sărăciei și să nu renunțe în niciun caz la acesta. Prima etapă a acestui plan va fi prezentată luni, ulterior vom anunța pașii următori”, a conchis Slusari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md