10:11:46 25.04.2024
Stiri

DECIS // Unele secții electorale de peste hotare își vor SCHIMBA adresele în turul doi al alegerilor prezidențiale: CEC majorează numărul buletinelor de vot, al funcționarilor și cabinelor, pentru a evita aglomerațiile pe 15 noiembrie

Actualitate 05.11.2020 15:21 Vizualizări9141 Autor: Ziarul National
DECIS // Unele secții electorale de peste hotare își vor SCHIMBA adresele în turul doi al alegerilor prezidențiale: CEC majorează numărul buletinelor de vot, al funcționarilor și cabinelor, pentru a evita aglomerațiile pe 15 noiembrie


Comisia Electorală Centrală (CEC) se așteaptă la o participare mai activă a diasporei în turul doi al alegerilor prezidențiale, care va fi organizat pe 15 noiembrie curent, și mobilizează mai multe resurse în secțiile electorale de peste hotare.

CEC a decis să majoreze tirajul buletinelor de vot pentru unele secții de votare din afara republicii, dar și să completeze birourile electorale cu noi funcționari.

Totodată, după o evaluare a logisticii electorale, secțiile de votare care au înregistrat un număr mare de votanți în primul tur vor fi dotate suplimentar cu urne și cabine de vot.

Pentru o mai bună organizare a votării și asigurarea accesului pentru alegători, unele secții de votare din cele 139 deschise peste hotare își vor schimba adresa, iar deciziile vor fi anunțate în timp util.

CITIȚI și MAEIE îi cere CEC-ului să suplimenteze numărul de funcționari și echipamente electorale în secțiile de vot de peste hotare unde au fost înregistrate AGLOMERAȚII pe 1 noiembrie: Practica secțiilor din Irlanda, oferită drept exemplu

Membrii Comisiei Electorale Centrale au avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în cadrul căreia au discutat soluțiile privind o mai bună organizare peste hotare a celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial din 15 noiembrie curent.

„Datoria noastră să creăm condiții optime și să identificăm mecanisme ce ar facilita accesul la votare, astfel încât mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova aflați în străinătate să-și poată exercita liber și nestingherit dreptul de vot”, se arată într-un comunicat al CEC.

Menționăm că, la alegerile prezidențiale de duminică, au ieșit la urne 149 178 de cetățeni aflați în străinătate, număr-record înregistrat vreodată la un scrutin din R. Moldova. Cele mai aglomerate secții de vot au fost în Germania, Franța, Marea Britanie, România, Italia etc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md