16:43:02 28.03.2024
Stiri

Ţara care ar putea lansa VACCINUL împotriva coronavirusului cu câteva luni mai devreme decât era preconizat

Actualitate 05.11.2020 16:59 Vizualizări1014 Autor: Ziarul National
Ţara care ar putea lansa VACCINUL împotriva coronavirusului cu câteva luni mai devreme decât era preconizat


Un vaccin COVID-19 susţinut de guvernul indian ar putea fi lansat încă din februarie, cu luni mai devreme decât era de aşteptat, deoarece studiile din ultima etapă încep luna aceasta şi până acum au arătat că este sigur şi eficient, a declarat un cercetător din guvern, relatează Reuters, citat de mediafax.ro.

Bharat Biotech, o companie privată care dezvoltă COVAXIN împreună cu Consiliul Indian de Cercetare Medicală (ICMR), condus de guvern, spera să lanseze vaccinul doar în al doilea trimestru al anului viitor.

„Vaccinul a demonstrat o eficacitate bună”, a declarat joi cercetătorul senior ICMR Rajni Kant, care este, de asemenea, membru al grupului de lucru pentru COVID-19.

„Se aşteaptă ca până la începutul anului viitor, în februarie sau martie, să fie disponibil ceva.”

O lansare în februarie ar face din COVAXIN primul vaccin fabricat în India care va fi lansat.

Kant, care este şeful celulei de gestionare, politică, planificare şi coordonare a cercetării ICMR, a declarat că Ministerul Sănătăţii trebuie să decidă dacă vaccinurile se pot administra populaţiei chiar şi înainte de finalizarea studiilor din etapa a treia.

„Poate exista un anumit risc. Dacă sunteţi gata să vă asumaţi riscul, puteţi lua vaccinul. Dacă este necesar, guvernul se poate gândi să administreze vaccinul într-o situaţie de urgenţă,” a spus Rajni Kant.

Ministrul Sănătăţii, Harsh Vardhan, a declarat în septembrie că guvernul ia în considerare acordarea unei autorizaţii de urgenţă pentru un vaccin COVID-19, în special pentru persoanele în vârstă şi persoanele care au un loc de muncă cu risc ridicat de contaminare.

Cazurile de infecţii cu coronavirus din India au crescut joi cu 50.201, ajungând la 8,36 milioane, al doilea bilanţ după Statele Unite. Decesele au crescut cu 704, totalul fiind acum de 124.315. Creşterea zilnică a infecţiilor şi a deceselor a încetinit la mijlocul lunii septembrie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md