12:39:27 23.04.2024
Stiri

Ministrul Sănătății: Tactica de tratament aplicat maestrului Nicolae Botgros, coordonată cu experții de la Spitalul universitar din Paris. Cum se simte acum dirijorul orchestrei „Lăutarii”, infectat cu noul coronavirus

Actualitate 05.11.2020 17:56 Vizualizări3010 Autor: Ziarul National
Ministrul Sănătății: Tactica de tratament aplicat maestrului Nicolae Botgros, coordonată cu experții de la Spitalul universitar din Paris. Cum se simte acum dirijorul orchestrei „Lăutarii”, infectat cu noul coronavirus


Tactica de tratament aplicată de către medicii de la Institutul de Medicină Urgentă (IMU) din Chișinău maestrului Nicolae Botgros, internat recent în stare gravă după ce s-a infectat cu noul coronavirus, a fost coordonată cu Spitalul universitar din Paris, Franța.

Anunțul a fost făcut astăzi, în ședința Guvernului, de către ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Ministra a declarat că a vorbit astăzi cu șeful IMU, Mihai Ciocanu, care i-a transmis că starea de sănătate a lui Nicolae Botgros se îmbunătățește.

„Se atestă o dinamică pozitivă, determinată spre însănătoșirea maestrului. Imagistic, se atestă o resorbție a inflamației pulmonare, saturația este bună. Starea psihologică a maestrului este una pozitivă”, a afirmat Viorica Dumbrăveanu.

„Tactica de tratament al maestrului a fost coordonată și cu Spitalul universitar din Paris, care a confirmat tratamentul corespunzător al maestrului și al altor pacienți”, a adăugat ministra.

Amintim că toată familia maestrului, dar și numeroși membri ai orchestrei „Lăutarii” s-au infectat cu COVID-19. Toți ceilalți se tratează la domiciliu, însă Niclolae Botgros a ajuns pe 26 octombrie curent în Secția de Reanimare de la IMU, fiind internat în stare gravă din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md