Covid-19 a mai curmat viața unui doctor în medicină. Natalia Rotaru activa la USMF

Irina Odobescu
05/11/2020
Colaj: CIJM

Încă un medic a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Este vorba despre Natalia Rotaru, doctor habilitat în medicină, profesor universitar și şefa catedrei Radiologie şi Imagistică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”. 

„Cu multă durere și tristețe am primit vestea că multstimata Doamnă Profesor Natalia Rotaru, doctor habilitat, sefă de catedră radiologie și imagistică medicală din cadrul USMF, s-a stins din viață. Un om ilustru, sufletist, de o cumsecădenie cum rar mai găsești astăzi, un mentor iscusit pentru medici și rezidenți, a cedat în lupta cu virusul necruțător... O pierdere irecuperabilă pentru medicina noastră. Sincere condoleanțe familiei îndurerate... Dumnezeu să o ierte...”, a scris Ruxanda Glavan într-o postare pe Facebook.


În Republica Moldova, de la începutul pandemiei, 59 de lucrători ai sistemului medical și-au pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de coronavirusul de tip nou. La această oră bilanțul total al deceselor a ajuns la 1.851, iar cel al infectărilor la 78.507.

Irina Odobescu
05/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii