fbpx

doc, grafic | Rezultatele votării în diasporă: Sandu, favorită în Europa și America, Usatîi – în Rusia, iar Dodon – în Turcia

Comisia Electorală (CEC) a publicat procesele verbale de la secțiile de votare din diasporă. ZUGO le-a analizat și a încercat să observe cum au votat conaționalii din diferite colțuri ale lumii în primul tur al alegerilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, Maia Sandu a obținut majoritatea voturilor în mai multe țări – în special în Uniunea Europeană și America de Nord. Pe de altă parte, Igor Dodon a suferit înfrângere în fața lui Renato Usatîi la secțiile de votare din Rusia, însă s-a clasat pe primul loc în Turcia și pe al doilea în Ucraina.

Chiar dacă nu a avut prea multă susținere la secțiile de votare din țară, clasându-se pe ultimul loc în primul tur de scrutin, Dorin Chirtoacă a acumulat ceva mai voturi în străinătate. Violeta Ivanov și Tudor Deliu s-au clasat pe ultimele poziții.

ZUGO a selectat, aleatoriu, câteva state pentru a ilustra preferințele alegătorilor moldoveni de peste hotare.

Vedeți mai jos câte voturi au acumulat candidații în Canada, Rusia, Ucraina, Turcia, Italia, România și SUA.

 

Procese verbale de la alegerile de pe 1 noiembrie 2020 – diasporă by ZUGO on Scribd

Precizăm că, potrivit CEC, peste 70% dintre conaționalii din diasporă și-au dat votul pentru Maia Sandu pe 1 noiembrie. Renato Usatîi s-a clasat pe locul doi, cu mai mult de 17%, iar Igor Dodon este al treilea în listă – cu 3,65%.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button