/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ AO „Concordia. Proiecte Sociale” oferă anual servicii pentru 500 de tineri din familii social-vulnerabile

missing
05 noiembrie 2020, ora 20:13

Pentru Grigore Cebotari, primii ani din viață au adus și o mulțime de provocări. Tânărul provine dintr-o familie social-vulnerabilă, care nu avea suficiente resurse financiare și abilitățile necesare pentru a-i oferi o viață decentă. Pe când avea 10 ani, el a devenit beneficiar al asociației obștești „Concordia. Proiecte Sociale”.

GRIGORE CEBOTARI, BENEFICIAR AL AO „CONCORDIA. PROIECTE SOCIALE”: „În cadrul proiectului Ada Yes am beneficiat de școala auto, acum lucrez asupra permisului de conducere. Facem cooking, în fiecare vineri învățăm a găti mâncare.

În prezent, Grigore este student în anul III la Colegiul Național de Comerț, la specialitatea Servicii hoteliere. În zilele de weekend, el locuiește în Centrul de Tineret de week-end și vacanță „Casa Ignatius”.

Grigore este unul dintre sutele de tineri care beneficiază de susținere și consiliere prin intermediul asociației „Concordia. Proiect Sociale”. Organizația oferă servicii pentru tineri începând cu anul 2015. Pe parcursul unui an, de aceste servicii beneficiază în jur de 500 de tineri.

VIORICA MATAS, DIRECTOR EXECUTIV AO „CONCORDIA. PROIECTE SOCIALE”: „În cadrul proiectului, tinerii au avut posibilitatea să-și dezvolte abilități de viață independentă, partiicpan la mai multe actviități care le-au dezvoltat aptitudini si abilități”.

Tinerii sunt ajutați și cu spații locative. În cadrul proiectului, 15 beneficiari locuiesc în apartamentele puse la dispozitie de asociație.

VIORICA MATAS, DIRECTOR EXECUTIV AO „CONCORDIA. PROIECTE SOCIALE”: „La fel, din proiect avem burse de studii pentru tineri. Pentru ca să-i facem mai competitivi pe piata muncii, tinerii beneficiază de cursuri de limbi străine: engleză, germană. Și cursuri auto.

Susținerea tinerilor de către AO Concordia. Proiecte sociale” are loc în cadrul proiectului „YES – Abilitarea tinerilor pentru o dezvoltare durabilă”, finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare. Obiectivul general al proiectului constă în contribuția la incluziunea socială și economică a tinerilor fără îngrijire părintească din Republica Moldova prin consolidarea perspectivelor pentru o viață independentă. Proiectul a început pe 1 octombrie 2018 și se va încheia la sfârșitul acestui an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram