image
Sursa foto: Jurnal.md

Eurodeputat, despre mandatul lui Igor Dodon: Nu s-au făcut progrese în anchetarea fraudei bancare, nici în lupta cu corupția

Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut la dispoziție patru ani ca să arate ce poate, dar nimic nu s-a schimbat fundamental în bine în Republica Moldova. Opinia aparține europarlamentarului Siegfried Mureșan, președinte al Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Republica Moldova.

Eurodeputatul roman menționează că victoria obținută de candidatul PAS Maia Sandu în primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a fost dificil de obținut. Dar și mai greu va fi de obținut victoria în cel de-al doilea tur. De aceea, este foarte important ca oamenii să știe că miza acestor alegeri este dezvoltarea Republicii Moldova.

Președintele actual al Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut la dispoziție patru ani ca să arate ce poate. În toți acești ani și-a arătat limitele. Am văzut că nimic nu s-a schimbat fundamental în bine în Republica Moldova datorită președintelui Dodon: nu s-au dezvoltat serviciile publice, nu s-au făcut progrese în lupta împotriva corupției, în garantarea separării puterilor în stat sau a independenței sistemului judiciar. Am văzut cum nu s-au făcut progrese în anchetarea fraudei bancare din 2014.

Am văzut doar cum președintele Dodon a încercat să îndatoreze cetățenii Republicii Moldova față de Federația Rusă printr-un împrumut de 200 de milioane de euro”, menționează Siegfried Mureșan într-o postare plasată pe pagina sa de facebook.

Potrivit eurodeputatului, în cele 5 luni în care a fost prim-ministru al Republicii Moldova, Maia Sandu, Guvernul a înregistrat un progres vizibil în relația cu Uniunea Europeană.

Totodată Guvernul Sandu a introdus un program de reformă ambițios în spiritul deoligarhizării și a inițiat mai multe reforme prevăzute în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. „Guvernul Sandu a demonstrat că poate fi un partener de dialog credibil pentru liderii europeni și a obținut prima tranșă din asistența macro-financiară, în valoare de 30 de milioane de euro, oferită de Uniunea Europeană pentru cetățenii Republicii Moldova. Toate aceste lucruri au dus la beneficii concrete pentru oameni. Aceasta este miza alegerilor de duminică: susținem candidatul care va dezvolta Republica Moldova și va crește nivelul de trai al oamenilor cu sprijinul României și al Uniunii Europene sau candidatul care va ține pe loc Republica Moldova în beneficiul Federației Ruse? ” a mai spus europarlamentarul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: