Două infracțiuni în aceeași zi: Poliția a reținut un tânăr pentru furtul unui telefon mobil și al unui automobil

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost reținut de poliție după ce ar fi comis două infracțiuni în aceiași zi. Acesta ar fi furat un telefon mobil și un automobil.

Potrivit poliției, tânărul în seara de 30 octombrie, în timp ce se afla pe str. Natalia Gherman din capitală, a pătruns într-o mașină marca ,,Volkswagen” de unde a sustras un telefon mobil ,,Samsung A30”, ce aparține unui bărbat în vârstă de 36 de ani. Cu bunul furat în valoare de 3 000 lei, bărbatul a părăsit locul comiterii furtului.

Ulterior suspectul ajungând pe strada Ion Inculeț, profitând de faptul că nu este văzut de nimeni prin deteriorarea lacătului a pătruns într-un alt automobil de marca ,,Volkswagen” deplasându-se într-o direcție necunoscută. Prin acțiunile sale a cauzat proprietarului în vârstă de 32 de ani, un prejudiciu în sumă de 100 000 lei.

În timpul deplasării tânărul a fost observat de un echipaj INSP fiind stopat de polițiști, acesta a reușit să părăsească unitatea de transport fugind într-o direcție necunoscută.

Ulterior a fost reținut și audiat. El și-a recunoscut vina în ambele cazuri, comunicând că în momentul comiterii furturilor era în stare de ebrietate.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru furt. Bănuitul riscă amendă de la de la 32 500 la 67 500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de la 1 la 4 ani.


Pub