Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a avut întrevederi cu șapte Ambasadori străini. Despre ce au discutat

Ambasadorul Lituaniei, Kestutis Kudzmanas a anunțat că a avut o întrevedere cu Gheorghe Cavcaliuc, Președintele Partidului Acasă Construim Europa, la care au discutat despre relațiile bilaterale de cooperare între ambele țări. Ambasadorul Kudzmanas a reiterat deschiderea Lituaniei de a oferi în continuare asistența și ajutorul necesar pentru dinamizarea implementării agendei de reforme, cu respectarea angajamentelor asumate, și de a sprijini parcursul european al Republicii Moldova.

Foto: Facebook

Gheorghe Cavcaliuc, la rândul său a menționat că Lituania este un exemplu în procesul de modernizare și democratizare pentru Moldova, care este interesată în preluarea experienței și bunelor practici în acest sens. Părțile au discutat și despre proiectele implementate în Moldova cu suportul Programului „Promovarea Cooperării și Democrației” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania (Development Cooperation and Democracy Promotion Programme).

„Am ținut să menționez că Lituania este un exemplu în procesul de modernizare și democratizare pentru Moldova, care este interesată în preluarea experienței și bunelor practici în acest sens.

Întrevederea a fost una remarcabilă și prin gestul făcut de către Vicepreședintele Sport al Partidului Acasă Construim Europa, Președintele Federației Naționale Sportive de Armwrestling din Republica Moldova, Alexandru Grumeza, care a înmânat o diploma, în semn de înaltă recunoștință și ca simbol al Prieteniei Moldo-Lituaniene în domeniul sportului Armwrestling”, a menționat Cavcaliuc, după întrevedere.

Din delegația Partidului Acasă Construim Europa, au făcut parte: Gheorghe Cavcaliuc - Președintele PACE, Denis Roșca - Prim Vice-Președinte, Alexandru Grumeza – Vicepreședinte Sport, Tatiana Rotaru - Vicepreședinte Sănătate.

„Mă simt onorat să remarc că Ambasada Lituaniei în Republica Moldova este cea de-a 7-a ambasadă și ambasador care și-a arătat deschiderea și cu care eu, în calitate de Președinte al Partidului Acasă Construim Europa împreună cu ceilalți colegi, reprezentanți ai delegației PACE, ne-am întâlnit”, a mai menționat Cavcaliuc.


Pub