(video) Două femei au fost la un pas să fie înghițite de o balenă cu cocoașă

Două femei au fost la un pas să fie înghițite de o balenă lângă coasta californiană, însă au scăpat doar cu o sperietură teribilă, scrie CNN.

Julie McSorley și Liz Cotriel urmăreau balenele cu cocoașă de lângă plaja Avila din California, iar la un moment dat au hotărât să se apropie de mamifere.

În scurt timp, o balenă a venit pe sub apă și a ieșit brusc la suprafață. Cele două femei se aflau fix deasupra ei și au fost fost la un pas să fie înghițite de balenă, însă ele doar au fost răsturnate din caiacele în care se aflau.

„Am văzut o balenă ieșind la suprafață. M-am gândit <>. Deodată, am fost ridicată și m-am trezit în apă", a declarat Julie McSorley pentru televiziunea locală KMPH, citează Digi24.

Un martor a filmat incidentul și în imagini se poate vedea cât de periculoasă a fost întâlnirea dintre cele două femei și balena cu cocoașă.

McSorley și Cotriel au scăpat nevătămate. Caiacele lor au fost răsturnate iar ele aruncate în apă, însă au ieșit la suprafață.

Balenele cu cocoașă se hrănesc cu krill și pești mici. Mamiferele sunt populare printre privitorii de balene pentru că sunt foarte active la suprafața apei.


Pub