Ultimă oră! CEC a validat rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale și a stabilit data celui de-al doilea tur

Comisia Electorală Centrală a validat rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale, desfășurat pe 1 noiembrie. Întrucât niciunul dintre candidaţii la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova nu a întrunit cel puţin jumătate din voturile alegătorilor, conform prevederilor legale, a fost stabilită desfășurarea turului doi, ce va avea loc pe 15 noiembrie 2020.

Foto: UNIMEDIA

Al doilea tur de scrutin se organizează pentru primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea descreşterii numărului de voturi obţinute în primul tur, după cum urmează:

· Sandu Maia, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”;

· Dodon Igor, candidat independent.

În acest context, a fost aprobat textul şi modelul buletinului de vot pentru turul al doilea de scrutin, care va conține 2 patrulatere, având lungimea de 112 mm și lăţimea de 140 mm.

După finalizarea procesării a 2143 de procese verbale, rezultatele preliminare arată că Maia Sandu a acumulat în primul tur al scrutinului prezidențial 36.16%, iar Igor Dodon s-a poziționat pe locul doi, cu 32.61%. Pe locul trei s-a clasat Renato Usatîi cu 16.90%.

În cadrul primului scrutin prezidențial din 2020 s-au numărat 1348707 de voturi.


Pub