Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Tensiuni la numărarea votului alegerilor…

Tensiuni la numărarea votului alegerilor prezidențiale din SUA. Biden recuperează în mai multe state, iar Donald Trump cere renumărarea voturilor din Wisconsin

Luptă extrem de strânsă în SUA. Soarta viitorului președinte al Americii depinde de rezultatul din 7 state decisive. În ultimele ore, candidatul democrat Joe Biden recuperează serios în câteva dintre acestea și se pare că are cele mai mari șanse de a câștiga alegerile.

Deocamdată, democrații câștigă în Nevada, Wisconsin și Michigan, iar dacă votul va rămâne la fel, atunco Joe Biden va fi următorul președinte al SUA.

Joe Biden are asigurate voturile a 238 de electori, față de 213 ale lui Trump. Pentru a câștiga, Biden are nevoie de cel puțin 270 de voturi. În cele 3 state, candidatul democrat ar câștiga exact 32 de opțiuni, numărul necesar pentru victorie.

Sursa: Bloomberg
Sursa: G4Media

De cealaltă parte, Donald Trump este aproape sigur de victorie în Georgia, Carolina de Nord, Alaska și Pennsylvania, iar marea bătălie pare să se dea pentru Wisconsin.

Trump va solicita o renumărare a voturilor din Wisconsin, a anunțat staful său de campanie, citat de Fox News. „Au existat raportări cu nereguli în mai multe districte din Wisconsin, care ridică îndoieli serioase cu privire la validitatea rezultatelor. Președintele se află în pragul de a solicita o renumărare și o vom face imediat”, spune Bill Stepien, managerul campaniei Trump 2020 într-un comunicat.

Până în acest moment nu există dovezi ale unei fraude pe scară largă în cursa prezidențială, iar Meagan Wolfe, administratorul comisiei electorale din Wisconsin, a aplaudat, în urmă cu câteva momente, modul în care statul a gestionat alegerile, scrie The Guardian, care adaugă că diferența de până acum din Wisconsin este de 20.000 de voturi în favoarea lui Biden.

Donald Trump a fost votat de mai mulți americani față de alegerile din 2016. Deși voturile încă se numără, Trump a strâns 67 de milioane față de cele 63 pe care le-a obținut în urmă cu patru ani. Și Joe Biden a întrecut-o pe Hillary Clinton, cu 70 de milioane de voturi față de cele 67 obținute de aceasta în 2016.

Oficialii electorali din Nevada au transmis pe Twitter că nu vor anunța rezultate suplimentare ale votului până joi dimineață, la ora 9:00, spunând că până acum au fost numărate toate voturile din ziua alegerilor, toate voturile anticipate și toate voturile prin corespondență primite până la 2 noiembrie. După procesarea a 67% din buletinele de vot, în Nevada (6 electori) conduce Joe Biden cu doar 8.000 de voturi în fața lui Donald Trump.

Secretarul de stat din Michigan, Jocelyn Benson, a declarat că „zeci de mii” de buletine de vot trebuie încă numărate: „Ne vom asigura că rezultatele alegerilor noastre reflectă cu acuratețe fiecare vot exprimat. Și acest lucru este deosebit de important în cursele strânse, întrucât numărul buletinelor de vot care nu au fost încă numărate este încă mai mare decât diferența dintre mulți candidați”, a spus ea. După procesarea a 96% din buletinele de vot din Michigan, Biden are un avans de 30.000 de voturi.

Aproximativ 200.000 de buletine de vot au rămas de numărat în statul Georgia, a declarat secretarul de stat Brad Raffensperger. În acest moment, după procesarea a 94% din buletine, în Georgia (16 voturi electorale) conduce Donald Trump, cu o diferență de 100.000 de voturi.