Politica pe TikTok: Maia Sandu face scrob, Igor Dodon joacă șah și ping-pong

După ce videoul de pe TikTok în care Maia Sandu își întreabă urmăritorii: „omletă sau scrob? Ce preferați pe 15 noiembrie?” a ajuns viral pe internetul moldovenesc, ne-am gândit să vedem dacă și ceilalți politicieni sunt în trend și au un cont pe platforma tot mai populară printre tineri

@maiasandu.official

Omletă sau scrob? Ce preferați pe 15 noiembrie?

♬ original sound – MaiaSandu

Maia Sandu și-a creat contul cel mai recent, dar are cel mai mulți urmăritori acolo. Primul video este încărcat pe 26 octombrie și are 14,1 mii de urmăritori. O poți urmări aici:

Igor Dodon are cel mai vechi cont de TikTok, din 12 decembrie 2019 și 12,8 mii de urmăritori. Pe profilul lui poți vedea atât fragmente din videourile postate pe alte rețele, cât și momente mai intime, în care joacă ping-pong sau șah, de exemplu. 

@igor.dodon.md

Mezinul Nicușor m-a provocat la o partidă de șah. #tiktokmoldova #presedintelemoldovei #dodon #familytime

♬ original sound – igor.dodon.md

Și Renato Usatîi este pe TikTok. Cu 1890 de urmăritori, primul său video datează de pe 29 martie 2020 și conține limbaj licențios și homofob. Cele mai multe tiktok-uri sunt fragmente din alte videouri încărcate pe alte rețele de socializare.  

@renatousatii1

Tot adevărul despre Dodon! #renatousatii #силавправде

♬ original sound – Renato Usatii

Am absolvit Facultatea de Jurnalism la Iași și am acumulat o experiență de peste 10 ani în presa scrisă, televiziune, podcasting și presă online. Am lucrat și în domeniul jurnalismului financiar, comunicării guvernamentale și corporative. Îmi împart viața între Spania și Moldova și cred că scrisul are puterea de a schimba lumea.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.