Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Anunțarea concursurilor de achiziție a produselor alimentare pentru grădinițe, pentru semestrul I, anul 2021

   2263

Primăria municipiului Chișinău informează că pe 3 noiembrie, a.c., a fost lansată procedura de achiziție a produselor alimentare, destinate hranei micuților din instituțiile de educație timpurie din capitală, pentru semestrul I al anului 2021.

Concursul presupune achiziții de produse alimentare pentru o perioadă de 6 luni (ianuarie-iunie)  și de 3 luni (ianuarie-martie), pentru fructe și legume.

Anunțurile respective sunt publicate pe platforma „achizitii.md".

Astfel, Direcția generală educație, tineret și sport face apel către agenții economici de profil de a participa la licitația deschisă, în cadrul căreia, fiecare participant are posibilitatea de a-și prezenta oferta.

Totodată, e de menționat că procedura de achiziție centralizată oferă posibilitatea agenților economici de a se încadra într-o concurență competitivă, care va conduce la creșterea calității produselor destinate pentru hrana copiilor din instituțiile preșcolare. Mai mult, acest concurs va determina operatorii economici să ofere o calitate mai bună a mărfii livrate și un preț mai avantajos.

În consecință, copiii - viitorul societății noastre vor beneficia de o alimentație calitativă, echilibrată și sănătoasă.  

Amintim că actuala conducere a Primăriei a decis ca procedurile privind achiziția produselor alimentare pentru grădinițe să fie organizate centralizat, prin intermediul Direcției generale educație, tineret și sport. 

Inițiativa are drept scop sporirea calității serviciului de alimentație în grădinițe, conform rigorilor impuse, dar și cu participarea producătorilor autohtoni.