21:53:38 28.03.2024
Stiri

Maia Sandu: În turul doi, contez pe sprijinul liderilor unionişti. Dezgheţarea relaţiilor cu România este prioritatea „zero”

Actualitate 04.11.2020 09:25 Vizualizări1616 Autor: Ziarul National


Maia Sandu: În turul doi, contez pe sprijinul liderilor unionişti. Dezgheţarea relaţiilor cu România este prioritatea „zero”

„În turul doi al alegereilor prezidenţiale contez pe sprijinul liderilor unionişti, iar la baza scepticismului unioniştilor şi a vorbitorilor de limbă rusă stau minciunile, falsurile şi propaganda”, a declarat candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile prezidenţiale, Maia Sandu, la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR Moldova. Candidata a mai precizat că dezgheţarea relaţiilor cu România este prioritatea „zero” a Republicii Moldova.

„Nimănui nu îi place să fie furat, nimănui nu îi place batjocura, nimănui nu îi place ca statul să îşi bată joc de cetăţenii cinstiţi, care îşi plătesc impozitele corect. Oamenii vor ca drepturile lor să fie respectate, ca nepoţii şi copiii lor să fie aproape. Şi vorbitorii de limbă rusă care fac afaceri şi vorbitorii de limbă română care fac afaceri vor drepturi egale pentru bussines. Acestea sunt lucrurile comune”, a spus Maia Sandu.

Candidata PAS a precizat că, din cauza propagandei, oamenii au fost puşi pe baricade şi s-a ajuns la dezbinare.

„Sunt conştientă că, după ce voi câştiga alegerile, una dintre cele mai importante sarcini este unirea cetăţenilor, în sensul în care să depăşim dezbinările. Doar o societate unită poate depăși cu bine provocările majore cu care se confruntă”, a declarat candidata PAS.

În context, Maia Sandu a declarat că nu este împotriva unei relaţii bune cu Rusia, însă Dodon a folosit relaţia cu Rusia în scopuri personale.

„Nici la problemele simple în relaţia cu Rusia nu au fost găsite soluţii. Trebuie să avem o relaţie bună cu Rusia, strict în interesul cetăţenilor Republicii Moldova”, a spus Maia Sandu, adăugând că prioritatea „zero” este dezgheţarea relaţiei cu România şi refacerea relaţiilor R. Moldova cu Uniunea Europeană.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md