DOC/ Deputații Partidului „Șor”, la masa de discuții cu cei care au părăsit fracțiunea „Pro Moldova”. Au semnat o convenție

by D M
Distribuiti mai departe...

Deputații fracțiunii Partidului „Șor” au semnat Convenția privind aderarea la Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, inițiată de cei cinci deputați care au plecat recent din „Pro Moldova”.

Deputatul Sergiu Sîrbu anunță că miercuri, 4 noiembrie, cei 9 deputați ai Partidului „Șor” au semnat Convenția privind aderarea la Platforma parlamentară „Pentru Moldova”.

„Astăzi, a fost făcut încă un pas spre deblocarea activității Parlamentului şi readucerea, cât mai rapidă, a problemelor țării și a oamenilor pe agenda forului legislativ. Mă bucur că deputații fracțiunii Partidul politic „Şor” au demonstrat responsabilitate, în această perioadă complicată pentru țară, și au susținut demersul nostru de a semna Convenția ”Pentru Moldova””, a anunțat Sîrbu.

Deputatul vorbe că Platforma „Pentru Moldova” are 14 deputați și se arată convins că „sunt mulți parlamentari care nu își doresc ca Legislativul să rămână exclus în continuare din procesul de luare a deciziilor”.

În context, Sîrbu s-a adresat deputaților, indiferent de apartenență și viziuni politice, să subscrie la această inițiativă și să înceapă dialogul, pentru a promova proiecte necesare țării.

Luni, 2 noiembrie, cei cinci deputați care au părăsit recent grupul parlamentar „Pro Moldova” au anunțat crearea unei noi platforme parlamentare care va purta denumirea de „Pentru Moldova” și îi îndeamnă pe toți deputații din Parlamentul de la Chișinău „să semneze Convenția de formare a acestei Platforme”.

Rând pe rând, cinci deputați au părăsit fracțiunea parlamentară Pro Moldova și au anunțat că vor activa în calitate de deputați neafiliați.

La mijlocul lunii februarie curent, deputații Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Vladimir Cebotari, Corneliu Padnevici și Grigore Repeșciuc au anunțat că părăsesc fracțiunea parlamentară a PDM și formează un alt grup parlamentar. Ulterior, grupul a devenit partid, sub denumirea de partidul Pro Moldova. 

sursa: Ziarul de Gardă


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.