Cum să alegem un mouse pentru jocuri

Maus-reagiert-nicht

Fie că vă place să vă scufundați în jocul preferat cu câteva ore înainte de culcare, fie că vă perfecționați abilitățile într-un shooter online, aceste activități vă i-au cea mai mare parte a zilei, orice jucător va fi de acord cu importanța jocurilor de periferie. Un mouse de joc bine ales va face plăcut chiar și cel mai lipsit de răspuns gameplay, iar nivelul de netrecut se va transforma într-un obstacol minor. Mouse-ul dvs. nu mai îndeplinește cerințele și doriți să cumpărați unul nou? Dar varietatea de opțiuni de pe piață nu face decât să confunde și să interfereze cu alegerea opțiunii corecte? Am întrebat experții din magazinul Bomba și s-au împărtășit cu cîteva sfaturi care vă vor permite să faceți alegerea corectă. Apropo, au prețuri bune la mouse-uri.

Particularitățile construcției și greutatea

Primul criteriu pe care trebuie să îl căutați atunci când alegeți un mouse este greutatea acestuia. Un mouse destinat pentru jocuri trebuie să posede o greutate medie. Dacă este prea ușor și mereu tinde să alunece – acesta este un semn rău. În jocurile în care poziționarea cursorului este esențială, cum ar fi shooter-urile, va trebui să blocați în mod constant luneta și să vă asigurați că nu iese din vizor. Greutatea optimă pentru un mouse de joc este între 100 și 120 de grame. Unele modele au, de asemenea, greutăți speciale care vă permit să schimbați greutatea dispozitivului după bunul plac.

De ce trebuie să atrageți la rezoluția DPI

Parametrul DPI indică câte impulsuri trimite mouse-ul către sistemul de operare pe măsură ce parcurge un centimetru de spațiu (aproximativ 2,5 centimetri). Cu alte cuvinte, cu cât DPI este mai mare, cu atât mouse-ul se deplasează mai repede pe ecran. Activitatea normală a unui calculator nu necesită DPI mai mare de 800-1200, dar din moment ce vorbim despre un dispozitiv pentru joc, este evident că valoarea ar trebui să fie mai mare aici. Pentru jocurile de genul RPG sau MOBA, unde dinamica și viteza sunt importante, o rezoluție de 4000 este o opțiune excelentă. Desigur, puteți ajunge la cifra de 7000 și mai mare, dar apoi cursorul va zbura reactiv pe întregul ecran, iar acest lucru nu este potrivit pentru fiecare. Dacă nu vă place jocurile sportive, ci doar vă place să jucați jocuri la calculator pentru divertisment – un model cu rezoluția între 3500 și 4000 este ideal pentru Dvs. Și o rezoluție prea mare, nu mereu este potrivită.

Câte taste ar trebui să existe

Configurația clasică a mouse-ului include tastele stânga și dreapta și o roată. Dar un mouse pentru jocuri necesită în continuare mai multe funcții, de exemplu, butoane suplimentare pentru macrocomenzile suplimentare. Necesitatea acestor taste depinde de tipul de joc care vă atrage. În shootere, tastele suplimentare pot fi folosite pentru a atașa o reîncărcare a armei sau o aruncare cu grenadă. Acest lucru vă va economisi câteva secunde căutând același lucru pe tastatură. În plus, această opțiune vă va permite să controlați aproape toate aspectele fotografierii numai din manipulator. În jocurile RPG sau MOBA, butoanele vă vor ajuta să remediați toate vrăjile pe ele sau să activați anumite efecte. După ce ați încercat să jucați în acest mod o singură dată, veți fi surprins de cât mai plăcut și mai convenabil va deveni jocul.

Opțiunea suplimentară

Orice mouse pentru joc de înaltă calitate vine întotdeauna cu un software special. Prin intermediul acestuia, puteți personaliza iluminarea RGB a dispozitivului (vom vorbi despre aceasta mai jos), puteți seta comenzi pentru anumite taste și chiar puteți configura profiluri pentru diferite genuri de jocuri. Un profil este un set de parametri ai jocului. Poate fi asamblat pentru nevoile specifice ale jucătorului pentru fiecare dintre jocuri. Și după ce ați pornit ideea de a personaliza mouse-ul pentru dvs., puteți comuta cu ușurință între ele setând valorile DPI și macrocomenzile necesare. Ulterior, puteți conecta pur și simplu între configurațiile colectate cu o ușoară atingere a degetului. 

De ce aveți nevoie de iluminare

Estetica – totuși este vesel. Chiar dacă iluminarea nu are nici-o semnificație funcțională, este totuși plăcut să reglezi parametrii acesteia astfel încât să clipească în ritmul muzicii sau în ritmul a ceea ce se întâmplă pe ecran. Și într-adevăr arată mai spectaculos decât un mouse obișnuit. 

Cu cablu sau fără cablu?

Desigur, un mouse wireless este mult mai convenabil. Dar are un dezavantaj, care este complet nepotrivit pentru fanii jocurilor dinamice – se poate descărca în cel mai nepotrivit moment. Din acest aspect, versiunea clasică cu fir pare mai interesantă. Dar dacă nu uitați să schimbați bateriile la timp și să monitorizați încărcarea mouse-ului, atunci luați una fără fir, dar numai pe propriul risc.

În magazinul Bomba, puteți găsi cu ușurință versiunea unui mouse de joc care să vă satisfacă toate nevoile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente