Din 2021, modelele S-Class din seria 140 devin eligibile în Germania pentru a fi înmatriculate ca mașini clasice

Un foarte bine recunoscut Mercedes-Benz, deosebit de atrăgător și pe an ce trece tot mai rar găsit în stare bună, își va sărbători cea de-a treizecea aniversare în anul care vine – 2021. Prin urmare, primele exemplare S-Class din seria 140 vor fi eligibile pentru înmatriculare ca mașini clasice în Germania! Ce înseamnă asta?

FOTO: shots.media

Astfel de automobile vor putea trece printr-un proces special de reînregistrare, cu condiția ca starea generală a vehiculului să fie una bună. Cu cât e mai aproape de cea originală, cu atât mai bine. Rezultatele expertizei vor clasifica vehiculele drept bunuri istorice și culturale, iar acestea se vor putea înmatricula cu plăcuţe speciale locale care conţin litera “H” la final (de la termenul “historic), introduse în 1997.

Pentru mulți fani și proprietari de mașini clasice este ca o licență specială pentru mașinile de epocă. O astfel de licență specială poate fi chiar importantă în ceea ce privește decizia de cumpărare. Totuşi, există trei avantaje principale în acest sens:

  • Mașinile de epocă sunt simboluri de statut – O persoană care îşi numește o maşină vintage proprietatea sa, deține un bun cultural prin lege. Acestea sunt vehicule care se află într-o stare lăudabilă, în ciuda vârstei lor. La evenimentele oficiale, acestea sunt adesea o apariţie obișnuită.
  • Sumele impozitelor și a primelor de asigurare sunt semnificativ mai mici!
  • Mașinile de epocă sunt scutite de ecusonul de mediu, care este obligatoriu pentru deplasarea în multe dintre centrele orașelor germane (și în alte zone cu emisii reduse) – Există doar câteva mașini mai vechi care au permisiunea de a circula prin zone cu emisii reduse. Dar, cu plăcuța de înmatriculare specială, acest lucru este posibil chiar și fără un ecuson de mediu. Astfel, în loc de a ocoli aceste zone, germanii pot circula prin oricare fără nicio ezitare.

Boom-ul maşinilor clasice încă se întâmplă în Germania. De mai mulți ani, numărul vehiculelor care poartă căutata plăcuță de înmatriculare a crescut continuu, cu aproximativ zece la sută anual. Cu aproximativ un sfert din toate vehiculele care au fost înmatriculate drept clasice, Mercedes-Benz se află în fruntea statisticilor.

La 1 ianuarie 2020, în Germania erau înregistrate 595.046 de autovehicule clasice, dintre care cele mai multe sunt în stare bună. Statisticile organizațiilor de monitorizare arată că numărul defectelor determinate în timpul inspecțiilor legale ale vehiculelor clasice scade odată cu creșterea vârstei vehiculului. Un număr tot mai mare de vehicule ating de fapt, ceea ce consideră pasionații de mașini clasice, vârsta crucială de 30 de ani, nu în ultimul rând ca urmare a îmbunătățirii continue a măsurilor anti-corozive.

Modelul din seria 140 S-Class, prezentat în 1991, a avut un mare succes în multe privințe. Criticile din Germania în urmă cu treizeci de ani cu privire la dimensiunile sale externe au fost de mult timp uitate și au fost puse în perspectivă de-a lungul timpului: multe dintre vehiculele actuale nu sunt mai mici sau mai ușoare.

De exemplu, privind clienții Mercedes-Benz din SUA sau Asia, devine evident cât de diferit sunt acceptate vehiculele pe diferite piețe: în 1991, clienții de pe piețele menționate au fost încântați de acest S-Class. Modelul a impresionat prin designul său, o serie de inovații, spațiu și confort de conducere, toate superioare.

Ca o marcă caracteristică, grila radiatorului a fost reinterpretată pentru această clasă S, în timp ce forma sa tradițională a fost menținută, la fel ca la vehiculele SL din seria 129. A marcat pentru prima dată când conturul “radiatorului integrat” – cu al său cadru cromat semnificativ mai îngust – a fost integrat organic în capotă. Pentru prima dată, steaua Mercedes nu mai era instalată pe grila radiatorului, ci fusese montată puțin mai în spate pe capotă.

Deplasarea într-un astfel de automobil a fost din nou considerabil mai confortabilă decât în ​​seria de modele predecesoare 126. În plus față de mulți alți parametri, acest lucru a implicat faptul că zgomotul și vibrațiile provenite de la anvelope, care pătrundeau în habitaclu, au fost reduse semnificativ. Geamurile izolante din sticlă au fost utilizate pentru prima dată într-o serie de modele de autoturisme, asta pentru a preveni practic condensarea sau aburirea geamurilor, contribuind în același timp la zgomot și la izolația termică.

Seria 140 este un pionier al producției auto ecologice, deoarece toate componentele din plastic sunt reciclabile și marcate clar. Așa cum a fost în cazul modelului lansat cu ampatament lung 300 SE în 1963 (din seria W 112) și pentru toate generațiile următoare S-Class, seria 140 a fost disponibilă și în variantă cu ampatament alungit.

https://autoblog.md/video-test-drive-mercedes-benz-s-class-w140-cum-era-luxul-in-anii-90/
https://autoblog.md/cum-merge-mercedes-benz-cl-420-c140-coupeul-pe-care-ni-l-am-dorit-cu-totii-in-anii-90/

În anul 1991, un motor cu 12 cilindri a marcat punctul culminant în ceea ce privește puterea: noul M 120 de 6.0 litri a fost primul cu 12 cilindri din serie dintr-un autoturism Mercedes-Benz (600 SE/SEL). Unitatea a fost făcută să producă 408 CP și un cuplu de 580 Nm. La fel ca cele două V8-uri de 4.2 (286 CP) și 5.0 litri (320 CP), precum și varianta de 3.2 litri cu șase cilindri (231 CP), imensul agregat se mândrește cu tehnologie cu patru supape și arbori cu came reglabili.

Din octombrie 1992, modelele 300 SE 2.8 (193 CP) și 300 SD Turbodiesel (150 CP) au completat gama cu două variante mai accesibile și mai eficiente. Modelul 300 SD (din 1993 cunoscut sub numele de S 350 Turbodiesel) este propulsat de un motor cu șase cilindri, de 3.5 litri volum şi cu un turbocompresor. Acesta a şi fost primul S-Class diesel disponibil nu numai în SUA, ci și în Europa. Managementul motorului și al grupului propulsor au fost, de asemenea, o dezvoltare complet nouă, inovația fiind că toate modulele de control au comunicat printr-un canal de date partajat.

În martie 1994, Mercedes-Benz a prezentat facelift-ul Clasei S la Salonul Auto de la Geneva.

Această generație S-Class – W140 – a introdus, de asemenea, inovații în materie de siguranță în ingineria auto. De exemplu, programul electronic de stabilitate (ESP), care a devenit echipament standard pentru modelele V12 în 1995 și opțional pentru modelele V8, era disponibil și pentru maşinile cu propulsoare cu şase cilindri din anul următor.

O altă, nouă inovație activă în materie de siguranță și-a făcut debutul la nivel global alături de ESP: sistemul de asistență la frânare (BAS), o caracteristică standard pentru toate vehiculele din seria 129 și 140 din decembrie 1996. Sistemul este capabil să identifice manevrele de frânare de urgență și, dacă este necesar, să aplice toată forţa de frânare într-un spațiu de timp chiar mai scurt decât înainte. În consecință, distanța de frânare a vehiculului a fost redusă în mod crucial.

Seria 140 de modele Mercedes-Benz S-Class a fost produsă până în septembrie 1998, în total 406.532 de berline, dintre care 28.101 de unități cu motor diesel.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-video-test-drive-mercedes-benz-500-sec-c126-masini-ca-asta-nu-se-mai-produc/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/