(foto/video) Premieră: Noul VW Golf R debutează cu 320 CP şi un Drift Mode

Noua generație Volkswagen Golf R urma să debuteze în iulie la Festivalul de Viteză de la Goodwood. Cu toate acestea, evenimentul a fost din start amânat pentru septembrie, iar ulterior anulat în totalitate în formatul obişnuit.

Astfel, germanii au fost nevoiţi să-şi schimbe planurile şi au ales o zi cum este aceasta din noiembrie pentru a-l arăta lumii fără mare show şi fanfară.

Caracteristici cheie:

  • Designul exterior al maşinii este deja bine cunoscut datorită imaginilor spion care au surprins un prototip practic necamuflat, mai devreme în acest an. Totuşi, versiunea finală este proiectată un pic diferit.
  • Modelul dispune de o nouă bară de protecţie frontală cu mai multe lame orizontale, un splitter şi cu două colţuri în culoarea caroseriei, extensii pe pragurile laterale, o bară de protecţie posterioară diferită, cu un difuzor de aer negru care desparte terminaţii duble de eşapament marca Akrapovic (este o opţiune), un spoiler ataşat de partea superioară a hayonului, peste cel stoc, dar şi un set de jante din aluminiu care măsoară 19 inci (în combinaţie cu anvelope de performanţă, unele semi slick sunt o opţiune), în echipare de bază.
  • Modelul în specificaţie americană va include standard şi o trapă.
  • Habitaclul se deosebeşte prin prezenţa unor scaune sport profilate, o serie de logouri R şi foarte multă tapiţerie din piele, inclusiv Nappa, alături de cusături contrastante, suprafeţe decorate cu un material asemănător fibrei de carbon, etc.
  • Un monitor central tactil de 10 inci pe care rulează sistemul Discover Pro, dar şi un panou de bord digital, cu meniuri şi teme R, vin standard.
  • Volanul multifuncţional şi încălzit este îmbrăcat în piele şi conţine, în combinaţie cu DSG, padele în spatele său, alături de un buton dedicat R pentru controlul modurilor. Are comenzi tactile şi feedback haptic la apăsarea acestora.
  • Alte echipamente standard includ: un panou de bord cu aspect de carbon, inserţii speciale pe pragurile interioare ale uşilor, inserţii din oțel inoxidabil pentru setul de pedale şi suportul de picior, sistem de iluminare ambientală cu 30 de culori şi altele.
  • Sub capotă este folosită cea mai puternică unitate a benzinarului turbo de 2.0 litri EA888 evo4. Puterea acestuia a crescut de la 310 CP/380 Nm până la practic 320 CP (319.49 mai exact) şi 420 Nm (cuplu disponibil tot de la 2.100 rpm).
  • Datorită unei unități de reglare a lichidului de răcire, complet electronice, motorul are, de asemenea, un management termic foarte eficient, cu o scurtă fază de încălzire. Reducerea rezultată a pierderilor prin frecare contribuie la reducerea consumului de combustibil.
  • Motorul are, de asemenea, sincronizare variabilă a supapelor atât pe camele de admisie, cât și pe cele de evacuare, cu ridicarea variabilă a supapei pe partea de evacuare. Această soluție permite controlul optim al schimbului de gaze în ceea ce privește performanța, consumul și emisiile de eșapament. 
  • Un nou sistem de tracţiune integrală 4MOTION cu funcţie de vectorizare a cuplului (R-Performance Torque Vectoring) include un nou diferenţial posterior care-l poate distribui nu numai între punţi, dar şi între fiecare dintre roţile spate. Diferențialul poate transfera în mod normal puterea într-un raport de 50:50 printr-un ambreiaj multi-disc, spre roata din stânga sau cea din dreapta de pe puntea din spate, chiar și atunci când diferențialul le permite să se rotească la viteze diferite în viraje. Noua generaţie 4MOTION mai poate distribui cuplul variabil între ambele roți din spate, putând fi direcționat până la 100% spre roata din exteriorul curbei. Acest lucru reduce raza de virare și ajută la eliminarea subvirării.
  • Agilitatea sporită este completată perfect de direcția standard cu raport variabil. Intensitatea distribuției puterii este determinată de unghiul curent de direcție, poziția pedalei de accelerație, accelerația laterală, rata de virare și viteza. Șoferul poate influența și modul în care sistemul 4MOTION și sistemele de stabilitate interacționează, prin selecția standard a profilului de conducere (Confort, Sport, Race și Individual). Butonul R de pe volan îl duce pe șofer direct la selecția profilului de conducere.
  • Cutia de viteze însă poate varia. Clienţii din SUA şi Canada vor putea opta pentru o transmisie manuală în şase trepte sau un DSG cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Europenilor însă li se va oferi fără alternativă ultima opţiune.
  • Timpul necesar accelerației de pe loc şi până la 100 de km/h a scăzut de la 4.9 la 4.7 secunde. Viteza maximă a rămas limitată la 250 de km/h. Cu un opţional R-Performance package poate fi mărită până la 270 de km/h.
  • Noul Golf R mai este echipat cu o suspensie sport cu amortizoare adaptive, arcuri mai dure și bare stabilizatoare anti ruliu, ale căror raport a fost majorat cu 10%. Inginerii au adăugat, de asemenea, un cadru uşor din aluminiu care a redus greutatea suspensiei faţă cu 3 kg și au mărit unghiul negativ de înclinare a roţilor de pe puntea din faţă (-1°20’) pentru ca automobilul să poată intra în viraje cu o viteză mai mare, precum și pentru creșterea stabilității. Suporturile de legătură transversală și suporturile butucului de pe suspensia din spate au fost, de asemenea, modificate.
  • Garda la sol faţă de un Golf obişnuit este mai mică cu 20 de mm la un Golf R.
  • De asemenea, această versiune de performanţă are un sistem de frânare diferit. Mecanismele de pe puntea din faţă au discuri ce măsoară 358 mm în diametru şi 33 mm în grosime (anterior 340 mm şi 30,48 mm respectiv). Se mai utilizează acum un cilindru principal mai mare, iar etrierele de frână frontale, realizate din aluminiu, conţin doi pistoni.
  • Noua generație Golf R a mai primit două noi moduri de rulare: Special și Drift. Primul (doar cu R-Performance package) este adaptat utilizării pe circuite, în special pe Nurburgring, având o setare de amortizare mai moale decât modul Race pentru a asigura un contact maxim cu drumul. Iar Drift este proiectat pentru a aborda mai interesant virajele. Acest lucru se realizează prin schimbarea parametrilor sistemului electronic de control a stabilității și redistribuirea cuplului prin intermediul sistemului de tracțiune integrală.
  • Volkswagen a mai introdus un nou sistem de control al dinamicii de conducere pentru Golf Mk 8 – Vehicle Dynamics Manager. Pe noul Golf R, sistemul inteligent nu numai că integrează îndeaproape sistemul de blocare electronică a diferenţialului (XDS) și performanțele de virare ale sistemului DCC, ci și – pentru prima dată – sistemul de tracțiune integrală 4MOTION în timpul fiecărei manevre de conducere. În acest proces, adaptarea amortizării individuale a roților (de 200 de ori pe secundă) poate ajuta la o manevrare deosebit de agilă și precisă.
  • Vehicle Dynamics Manager permite, de asemenea, calcularea exactă a controlului optim al ambreiajului pentru funcția selectivă de control al cuplului roții pentru a optimiza în continuare agilitatea și stabilitatea lui Golf R. În paralel cu aceasta, intervenția de frânare vizată pe partea vehiculului în interiorul unei curbe în continuare reduce subvirarea în intervalele de tranziție și limită. Tracțiunea este sporită prin blocarea crescută a comenzii selective a cuplului roții, iar manevrabilitatea vehiculului este puțin mai influențată spre spate.
  • Când Golf R este pornit, ESC este întotdeauna activ ca sistem complet. Cu toate acestea, șoferii pot adapta ESC-ul în două etape. În modul ESC Sport, pragurile de alunecare ale ESC și controlul tracțiunii (ASR) sunt crescute pentru a reduce intensitatea intervențiilor. În modul ESC Off, șoferii experimentați îl pot dezactiva complet pentru toate situațiile de conducere. Cu toate acestea, Front Assist reactivează întregul sistem ESC în situații de urgență.

Pe piaţă noul VW Golf R va ajunge în prima jumătate a lui 2021, deşi precomenzile încep de mâine, 5 noiembrie, pentru clienţii interesaţi din Europa. Preţul de start îi va fi în jur de 50.000 de euro.

Apropo, mai aflaţi că în testele interne ale VW s-a stabilit că noul Golf R cu DSG este mai rapid cu circa 19 secunde pe circuitul Nurburgring decât precedesorul (7:51 minute).

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-oferta-zilei-cel-mai-rapid-vw-golf-r-din-moldova-este-in-cautarea-unui-nou-proprietar/
https://autoblog.md/video-premiera-mondiala-noile-vw-golf-gti-gtd-si-gte-pentru-orice-gust/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/