(video) Patru maşini exclusiviste pe care le are în garaj liderul cecen Ramzan Kadîrov

După cum s-a planificat în această vară, vloggerul Erik Davidovich a filmat un reportaj despre Republica Cecenă, unul în care a combinat testele câtorva automobile cu filmări ale unor locaţii pitoreşti.

Scopul filmului a fost de fapt de a promova regiunea caucaziană drept o destinaţie turistică în care nu mai este de multă vreme periculos de mers, unde foarte multe lucruri s-au schimbat şi unde siguranţa domină de-acum. În plus, drumurile locale, inclusiv din cauza faptului că nu sunt exploatate intens zilnic, el le consideră a fi cele mai bune din toată Federaţia Rusă.

Iar pentru reportaj, însuşi Ramzan Kadîrov i-a pus la dispoziţie cinci maşini din garajul său, patru dintre care se pot număra în toată lumea doar pe degete!

În proprietatea liderului local se află unul (nr.8) din cele doar 21 de exemplare Lamborghini Reventón (unul a fost lăsat de producător în muzeul personal)! Maşina, care costă foarte mulţi bani, are o greutate de 1.665 kg şi este propulsată de un motor V12 natural aspirat de 6.5 litri, care produce 650 CP şi 660 Nm de cuplu.

Cu tracţiune integrală şi o cutie de viteze în şase trepte (E-Gear), poate face 0-100 km/h în 3.4 secunde şi rula cu maxim 340 km/h, cât se declară oficial.

A doua maşină filmată este un Aston Martin One-77, o maşină specială făcută într-un număr limitat la doar 77 de exemplare, asamblată manual în cadrul unei fabrici dedicate apropo! Mai mult, modelul din imagini este mai exclusiv pentru că este unul din doar şapte unităţi din seria finală Q. Respectiv, este una din cele mai proaspete, deşi are înregistrat deja un defect la nici 1.000 de km parcurşi.

Un One-77 “Q-Series” este personalizat mult mai mult decât un simplu One-77 în ceea ce priveşte materialele decorative, iar caracteristica specială este poziţionarea motorului mai jos în compartiment.

Modelul cu o greutate de 1.630 de kg este propulsat de un imens V12 natural aspirat de 7.3 litri, care produce 760 CP şi 750 Nm de cuplu. Cuplat la o cutie de viteze robotizată în şase trepte, descrisă de Erik Davidovich ca fiind un eşec, prin care transmite toată puterea spre roţile din spate, poate face 0-100 km/h în 3.7 secunde şi rula cu peste 350 de km/h.

A treia maşină din această listă a fost testată doar pe un circuit, deşi are acces liber şi pe drumurile publice. Este vorba despre un unic SLR McLaren Stirling Moss, o serie de automobile fără acoperiş (doar 75), făcute în cinstea regretatului pilot. Una similară are şi omul de afaceri Ion Ţiriac în galeria sa de la Bucureşti.

Cu o greutate de 1.626 kg, acest speedster este făcut pe baza modelului Mercedes-Benz SLR McLaren, însă cu un motor V8 de 5.5 litri, forţat să producă 650 CP şi 820 Nm de cuplu. Dispunând de o cutie de viteze automată în cinci trepte şi o tracţiune pe puntea din spate, poate înregistra 0-100 de km/h în 3.5 secunde, în timp ce viteza maximă ajunge oficial la 350 de km/h.

A patra maşină este un Spyker C8 Aileron, prezentat în 2011 la Salonul Auto de la Geneva. Este un automobil special din cauza personalizării extinse, caracteristică care nu-l face să se asemene cu niciun altul. Era disponibil doar la comandă şi a fost asamblat în Marea Britanie în doar trei exemplare (primul în 2010, al doilea în 2013 şi al treilea în 2014).

Maşina este pusă în mişcare de un agregat marca Audi, un V8 FSI de 4.2 litri, care produce 400 CP şi 480 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una automată în şase trepte, iar tracţiunea pe puntea din spate, elemente prin care poate face 0-100 km/h în 4.5 secunde şi atinge maxim 300 de km/h.

Exemplarul din reportaj este al doilea şi s-a menţionat atunci că a fost făcut la comanda unui client din Rusia. Înainte de livrare a fost expus public la ediţia din 2013 a Salonului Auto de la Geneva!

Într-un final, Erik Davidovich a urcat la volanul unui celebru, mai pe larg răspândit Bugatti Veyron 16.4 şi a rulat cu viteză pe o stradă din Groznîi, închisă pentru circulaţie, aşa cum nu s-a mai încumetat să o facă nimeni până acum.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/