Deputatul Igor Munteanu, despre Igor Dodon: „Dacă legea ar fi aplicată corect, de faptele lui demult s-ar fi ocupat procuratura”

Crina Dumitriu
04/11/2020

„Dacă legea ar fi aplicată corespunzător, de faptele de corupție s-ar fi ocupat de mult procuratura, dar pentru că socialismul este egal cu infracțiunea, Dodon este salvat de gradul uriaș de politizare și neprofesionalism al unora dintre cei de la SIS, CNA, MAI, Procuratură, ANI. Oameni docili din aceste structuri l-au scos basma curată până astăzi, oferindu-i această aureolă de superman electoral. Au rămas ne-anchetate cazurile unor pachete cu bani de la foștii oligarhi, veniturile nedeclarate încasate din sponsorizări dubioase, complicitățile sale cu grupuri penale rusești, aflate pe liste de sancțiuni internaționale”, scrie deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu.

„Am văzut cât cântărește cuvântul lui, ocara lui, rânza lui, batjocora lui, mestecată în fața camerelor de TV, aruncând un fel de mănușă celor pe care-i consideră inferiori. Dezlănțuit, Dodon s-a jucat pe sine pe o scenă de teatru, în care drama piftește de ridicol, de bluff și de amărăciune. Am văzut cum își atribuie merite nemuncite și dă lecții de creștinătate acolo unde ar trebui să închidă gura păcătoasă”, menționează deputatul.

”Pentru că acest jalnic produs al oligarhiei și ”far de veghe” al Kremlinului își dorește să câștige nu doar un al doilea mandat, ci și un adevărat război. Un război declarat diasporei, care-i un fel de ”electorat paralel” pentru Dodon, care uită că-și ia salariul dintr-un buget crescut pe remitențe. Un război declarat unioniștilor, pe care-i califică drept subversivi și amenință să-i deporteze la București. Un război contra cetățenilor cu opțiuni pro-europene, care-s cei care-au luptat în 1992 contra Armatei a 14 și guerillei separatiste, ale căror capi sunt primiți cu șampanie și caviar la Condrița de către cel care ar trebui să asigure acestui stat unitate și suveranitate. Un război contra culturii naționale pe care I.Dodon ar dori s-o reteze de trupul viguros al românității istorice, în folosul unor erzațuri ideologice, care joncționează cu narațiunile Kremlinului”.

„Am înțeles încă odată că Igor Dodon este un produs expirat. Corupția ucide. Înainte de al doilea tur, minciunile acestui individ bat câmpii 24h, astfel încât pierderea puterii lui trebuie să fie scopul unei majorități conștiente de cetățeni ai RM, inclusiv a diasporei. Ne-am declarat onest sprijinul pentru Maia Sandu de la care așteptăm mobilizare și exigență. Această bătălie trebuie câștigată. Voi vota pentru un Președinte pro-european și împotriva unui cap de cartel socialist revanșard”, scrie deputatul PPDA, Igor Munteanu pe pagina sa de Facebook. 

Crina Dumitriu
04/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii