fbpx

Reprezentanți ai minorităților etnice, supărați pe tentativa de blocare a accesului la vot a cetățenilor din stânga Nistrului: „Este absurd…”

Blocarea alegătorilor din regiunea de est a republicii, care au venit să-și exercite dreptul la vot la secția de votare din Varnița, este o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale omului și Constituției. Aceasta este părerea unor reprezentanți ai minorităților etnice, care a fost expusă, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lor, evenimentele care au avut loc pe 1 noiembrie la Varnița, când cetățenilor Republicii Moldova nu li s-a oferit posibilitatea de a vota, divizează și mai mult cetățenii de pe cele două maluri ale Nistrului.

„Este absurd când cetățeanul Republicii Moldova din Transnistria, care a rămas acasă, duminică a fost calificat drept separatist, iar alt locuitor din Transnistria care muncește peste hotare este considerat reprezentantul diasporei care are drept de vot”, a declarat Nicolae Terzi, co-președintele Consiliului Coordonator al organizațiilor etnoculturale.

Reprezentanții comunităților etnice au salutat eforturile președintelui Igor Dodon în procesul de apropiere a celor două maluri ale Nistrului și și-au declarat sprijinul pentru soluționarea problemei transnistrene în cadrul statului unitar Republica Moldova.

Amintim că în altercațiile de duminică de la Varnița a fost implicat și deputatul PAS, Igor Grosu, care a blocat cu mașina personală drumul Bender-Varnița. Acesta, susținut de unii combatanți, au stopat mijloacele de transport care se deplasau în direcția secțiilor de votare, precum și a solicitat conducătorilor auto să-i prezinte actele, motivând că, astfel, vor să împiedice transportarea organizată a alegătorilor.

De cealaltă parte, a intervenit și un deputat al Dumei de stat din Federația Rusă, care a luat apărarea cetățenilor moldoveni din stânga Nistrului. În cele din urmă, Poliția a intervenit și a aplanat conflictul.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button