/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/INFOGRAFIC/ Cum își pot revendica dreptul cetățenii din diasporă care nu au reușit să voteze pe 1 noiembrie

04 noiembrie 2020, ora 19:55

Cetățenii moldoveni din diasporă, care la scrutinul de pe 1 noiembrie nu au reușit să-și exprime votul, trebuie să depună o contestație pentru a-și revindeca dreptul, chiar în ziua următorului scrutin, pe 15 noiembrie, la secția de vot. Chiar dacă legislația electorală prevede că turul doi de scrutin se desfășoară în condițiile în care s-a desfășurat și primul tur de scrutin, cu aceleași organe electorale, cu aceleași secții electorale și cu aceleași liste electorale, contestația are putere juridică. În funcție de gravitatea chestiunii abordate, Comisia Electorală Centrală (CEC) poate veni cu soluții, precum sporirea cabinelor de vot sau altele, care vor intra în vigoare printr-o circulară emisă de instituție. 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram