‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriVor produce chipsuri din fructe moldovenești pentru europeni

Vor produce chipsuri din fructe moldovenești pentru europeni

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pentru a cuceri noi piețe și a atrage mai mulți clienți unii agricultori recurg la diversificarea spectrului de produse pe care îl au. Este și cazul familiei Cibotaru din Șișcani, Nisporeni.

Cei doi soți au cumpărat în acest an o linie de producere a chipsurilor din fructe.

„În prezent suntem în faza de testare a utilajului, instruim personalul care va lucra. Ne-am gândit că putem ieși pe piață cu o alternativă la fructele proaspete pe care le producem. Și în sezon, când prețul acestora va fi mic și nu ne-ar permite să ne răscumpărăm măcar investițiile făcute, ne-am gândit că producerea chipsurilor ne-ar aduce un venit în plus”, susține antreprenoarea.

Cu noile produse, soții Cibotaru vor să ajungă nu doar pe piața locală, dar și în UE, acolo unde de ani buni deja, livrează fructe proaspete.

„Vrem mai întâi să ne cunoască consumatorul local, după care vrem să ajungem cu aceste chipsuri și la export. Cred că prima țară va fi România”, zice Luminița Cibotaru.

Ba mai mult, antreprenorii dețin și toate actele necesare care le-ar simplifica procedura de export a fructelor uscate.

„Avem certificatele necesare pentru a livra fructe uscate în UE. Ele, într-o oarecare măsură ne asigură că putem comercializa marfa noastră pe această piață. Acestea constituie una din cerințele obligatorii”, susține Luminița Cibotaru.

Utilajul este unul destul de costisitor, ceea ce i-a făcut pe antreprenori să solicite și ajutor din partea statului apelând la subvenții.

Soții Cibotaru planifică să înceapă producerea chipsurilor din mere până la sfârșitul acestui an, dar totul depinde de situația de pe piață.

„Vrem să pornim producția la capacitate maximă. Să lucreze linia de producere 24/24, dar pentru asta avem nevoie de piață de desfacere nu doar locală, dar și externă”.

‹ adv ›

Cât privește concurența, antreprenoarea spune că un produs sănătos și de calitate va avea întotdeauna loc pe piață, indiferent că vorbim de piețele străine noi ori cele tradiționale.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›