image
Sursa foto: Jurnal.md

Igor Munteanu: Va crește randamentul consultanților ruși aflați în treabă la PSRM

Președinte în exercițiu, dar și candidat în turul doi în cursa electorală pentru funcția de șef al statului, Igor Dodon, va utiliza din plin resursele administrative pe care le controlează. Totodată, acesta va majora numărul de consultanți ruși care vor încerca să-i aducă victoria, consideră deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu.

„În următoarele săptămâni se va accentua utilizare resurselor administrative, va crește randamentul consultanților ruși aflați în treabă pe la Partidul Socialiștilor. Nu putem spune cu exactitate câte încălcări ale Codului Electoral vor avea loc în următoarele zile, pentru că votul transnistrean ar putea fi manipulator pentru cel de-al doilea tur. Resursele administrative sunt în continuare nebalansate. Guvernul servește intereselor electorale ale președintelui și pe noi ne deranjează foarte mult modul în care s-au plantat aceste secții de votare în diasporă”, a declarat Igor Munteanu în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, citat de IPN.

Igor Munteanu susține că, în urma scrutinului din 1 noiembrie, formațiunea din care face parte își dorește un președinte care „să nu fie legat de tot felul de istorii de groază, de tot felul de complicități cu forțe ostiile interesului național, și evident, de partide care trăiesc și lucrează în retrograd, în transformarea Republicii Moldova într-o vasalitate dominată de interese rusești”.

Deputatul Mihai Popușoi, reprezentant al Maiei Sandu, candidatului care a câștigat primul tur de scrutin afirmă că Partidul Acțiune și Solidaritate va depune toate eforturile pentru a obține un rezultat și mai bun în turul doi.

„Cu sprijinul cetățenilor din țară și cu cetățenii din diaspora să dăm cea de a două bătălie pentru a învinge și pentru a elibera această țară odată și odată de scheme de corupție, de cumătrismul și nănășismul, care este atât de înrădăcinat în aparatul central și în companiile de stat. Această disfuncție dăinuie în aparatul de stat de foarte mulți ani”, a menționa Mihai Popușoi.

Deputatul PAS afirmă că, în viitorul apropiat, formațiunea va depune toate eforturile pentru a coagula voturile cetățenilor acordate candidaților care au anunțat că o susțin în turul doi pe Maia Sandu.

Analistul politic Igor Girgoriev afirmă că rezultatele acestui scrutin vor fi examinate foarte minuțios pentru surprizele pe care le-a generat.

„Eu am prevăzut că va fi o surpriză și surprize au apărut pentru toți, inclusiv în rezultatele concurenților electorali, inclusiv în participare. Surpriza vine de la diaspora care este foarte bravo. Ceea ce ține de concurenți electorali, surpriza este rezultatul lui Renato Usatîi. Tot acest rezultat poate fi împărțită în trei părți, este rezultatul lui Igor Dodon, este rezultatul lui Șor și este rezultatul la toți ceilalți care au votat împotriva lui Igor Dodon”, a precizat Igor Grigorev.

În urma scrutinului electoral din 1 noiembrie, candidatul PAS, Maia Sandu a câștigat primul tur. Pe locul doi s-a plasat actualul președinte Igor Dodon, iar pe locul trei s-a poziționat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: