image
Sursa foto: Jurnal.md

Renato Usatâi, după întrevederea cu Maia Sandu: „Nu am auzit un mecanism cum pot fi organizate alegerile anticipate”

Liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatâi, a făcut declarații pentru presă, după întrevederea cu lidera PAS, Maia Sandu. Potrivit acestuia, în câteva zile juriștii de la PAS ar urma să-i înainteze un plan de dizolvare legală a Parlamentului RM, care este cel mai corupt legislativ de până acum, în viziunea acestuia.

„Maia Sandu mi-a comunicat că anterior a declarat că pledează pentru alegeri anticipate, dar nu am auzit un mecanism cum pot fi organizate alegerile anticipate și cum poate fi dizolvat Parlamentul Republicii Moldova, deoarece este cel mai murdar. În câteva zile juriștii PAS îmi vor prezenta un plan în scris.(...) Astăzi, dacă Republica Moldova va scăpa de „culioc”, neapărat avem nevoie de alegeri anticipate. Altfel, președintele țării va fi blocat pentru a realiza ceea ce s-a promis cetățenilor”, a declarat Usatâi.

Fiind întrebat de jurnaliști dacă Renato Usatâi își anunță susținerea pentru Maia Sandu în turul II al scrutinului, Usatâi a spus: „Renato Usatâi îi susține pe cetățenii care m-au votat și eu pe ei. Eu am mers cu anumite promisiuni și obligațiuni”, refuzând să de-a un răspuns clar.

În cazul în care Parlamentul RM va fi dizolvat, iar formațiunea „Partidul Nostru” ar accede în Legislativ, Usatâi va ocupa funcția: „pe care o vor dori cetățenii”, spune liderul formațiunii „Partidul Nostru”.

„Neavând posibilitatea să fac cunoștință cu toate satele și toți cetățenii RM, nu am reușit să vorbesc cu ei. (...)Trebuie să curățim țara și să curățim o țară nouă.(...) Pe cine vor vota cetățenii care m-au susținut depinde de pașii pe care îi vor înterprinde concurenții”, a mai afirmat Renato Usatâi.

Cât despre un eventual apel primit de la Igor Dodon, Renato Usatâi susține ferm că: „astăzi Igor Dodon mă poate contacta doar prin intermediul unui avocat. Ca să-și negocieze cum să stea la pușcărie”.

Care au fost declarațiile lideri PAS, Maia Sandu, după întrevederea cu Renato Usatâi puteți afla aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: